«Το παγωτό είναι μαγεία, είναι μια παιδική ανάμνηση». Αυτή είναι η λογική του Γιάννη Νύκταρη ιδιοκτήτη των καταστημάτων Fatto a Mano σε Περιστέρι και Φάληρο.
Παγωτά πολύ ιδιαίτερα πολύ ξεχωριστά παράγονται πίσω από την βιτρίνα του καταστήματος η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό και στην συνέχεια που βλέπει πως γεννιούνται παγωτά ιδιαίτερα με βαθιές ελληνικές γεύσεις.
«Άνοιξα το 2013 μέσα στην κρίση, σε ένα σημείο στο πουθενά στο Περιστέρι. Όλα ήταν εναντίον μου, αλλά η πίστη μου σε αυτό που ήθελα να κάνω ήταν ο οδηγός μου. Στην αρχή όταν ερχόντουσαν στο μαγαζί πιτσιρικάδες και ζητούσαν γεύσεις τσιχλόφουσκα ή φερέρο. Δεν είχα γιατί έκανα τις δικές μου, αυτές που δεν μπορεί να βρει κανείς αλλού και επέμενα σε αυτή την φιλοσοφία μου και τελικά μου βγήκε σε καλό», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr ο κ. Γιάννης Νύκταρης. Και έχει δίκιο.
Οι γεύσεις
Παγωτό ρακόμελο με κρητική ρακί και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό ρυζόγαλο, παγωτό μπουγάτσα, παγωτό τσουρέκι, παγωτό ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό με λουκούμι και φιστίκι αιγίνης κ.α.
Τι κάνει; Παίρνει φρέσκα φρούτα τα κόβει τα καθαρίζει μόνος του και φτιάχνει τα μοναδικά παγωτά του.
Παγωτό ανθότυρο με μέλι
Παγωτό ρακόμελο με θυμαρίσιο μέλι ΠΟΠ Κρήτης και τσικουδιά
Από την Ιταλία στο Περιστέρι
Γέννημα θρέμμα Κρητικός, μεγάλωσε σε ένα χωριό του Ρεθύμνου στις Σίσσες. Ο πατέρας του αγρότης, τον μύησε σε μια λογική να αγαπά τους καρπούς της γης. Αυτό κάνει και σήμερα και η δική του δημιουργικότητα έχει ως μεταβλητή τα φρέσκα προϊόντα που γεννά η ελληνική γη. Αλλά και η παράδοση.
Βρέθηκε στην Ιταλία , όπου μαθήτευσε δίπλα στους καλύτερους δασκάλους την τέχνη και τα μυστικά της παραγωγής του αυθεντικού ιταλικού gelato.
Εκεί λοιπόν άρχισε να ζυμώνονται οι σκέψεις του. Πάνω στη μηχανή σκέφτηκε ότι αυτό που θα ήθελε στη ζωή τού είναι να ανοίξει ένα κατάστημα που θα παρασκευάζει χειροποίητο παγωτό με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Κάπου εκεί ήρθε και η ιδέα του ονόματος «Fatto a mano» που στα ιταλικά θα πει «φτιαγμένο με το χέρι». Όσο για το logo διάλεξε έναν πειρατής (να συμβολίζει όλα τα ταξίδια που τον έφεραν σε αυτή την απόφαση) πάνω σε μια μπάλα παγωτό που χαμογελάει.
Τα προϊόντα του είναι ιδιαίτερα και έχουν χαρακτήρα και σίγουρα αποτελούν την ελληνική εξέλιξη του χειροποίητου παγωτού. Κάθε κουταλιά είναι μια βουτιά στα παιδιά χρόνια μας… εκεί που ανέμελοι απολαμβάναμε το δροσερό έδεσμα.
Περιστέρι: Κ. Βάρναλη 21 (πλησίον Μετρό Περιστερίου)
Τηλ: 210- 57 77 407
Π. Φάληρο: Ζησιμοπούλου 86
Τηλ: 210- 94 31 995
Θεσσαλονίκη: Παύλου Μελά 20
Tηλ: 2310- 25 70 17https://www.lykavitos.gr/
Τα σχόλια είναι κλειστά.