Έτσι θα πείτε οριστικά αντίο στη ζάχαρη

Ημερομηνία:

Νέα έρευνα δείχνει ότι ένα άτομο, κατά μέσο όρο, καταναλώνει 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά, ποσότητα που είναι 3 φορές μεγαλύτερη από την προτεινόμενη.

Η ζάχαρη όμως μπορεί να είναι επιβλαβής, περισσότερο από όσο νομίζαμε. Μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα. Είναι αρκετά δύσκολο να την βγάλουμε οριστικά από τη ζωή μας, γιατί κρύβεται σε αρκετές τροφές.

Όταν υφίσταται επεξεργασία, μπορεί να βρεθεί στο ψωμί, στην κέτσαπ, αλλά και στο μέλι, τη μελάσα και το σιρόπι σφενδάμου.

Τα είδη ζάχαρης που δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε είναι αυτά που βρίσκονται με φυσικό τρόπο στις τροφές, όπως η φρουκτόζη στα φρούτα και η λακτόζη στο γάλα. Αν τα καταναλώσετε στη φυσική τους εκδοχή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όταν αποφασίσουμε να κόψουμε τη ζάχαρη, δεν μπορούμε να το κάνουμε ξαφνικά γιατί θα νιώσουμε πονοκέφαλο, άγχος και αλλαγές στη διάθεση.

Ιδανικά, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά ώστε να δώσουμε χρόνο στον οργανισμό να προσαρμοστεί. Επίσης, οι αργές αλλαγές τείνουν να διαρκούν περισσότερο.

Πείτε αντίο στα αναψυκτικά. Όλα τα κρύα ροφήματα περιλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από την προτεινόμενη συνολικά.

Άλλη μία κατηγορία που είναι γεμάτη ζάχαρη, είναι τα αρτοποιήματα και τα γλυκά με επεξεργασμένο αλεύρι. Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που κόβουμε, γιατί είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε τη ζάχαρη.

Φτιάξτε ένα συρτάρι με λιχουδιές. Αν δεν θέλει να ακολουθήσει η υπόλοιπη οικογένεια, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις λιχουδιές σε ένα συρτάρι ώστε να μην τις βλέπετε κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο ή τα μεγάλα ντουλάπια. Όταν δεν είναι σε εμφανές σημείο, δεν τα καταναλώνουμε τόσο εύκολα.

Πείτε ναι στην πρωτεΐνη και τα καλά λίπη. Εάν κόψετε τη ζάχαρη, θα τρώτε περισσότερο ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, αλλά και πρωτεΐνη (αυγά, γαλοπούλα και λαχανικά).

Και οι δύο κατηγορίες μας χαρίζουν ενέργεια και ικανοποιούν την πείνα. Συνδυάστε τις σε ένα υγιεινό πρωινό με αυγά και αβοκάντο.

Ναι στα μπαχαρικά. Η κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη στον καφέ και να δώσουν μία πικάντικη πινελιά.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιμάμογλου: Επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του...

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν το πρωί στο σπίτι του δημάρχου...

Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα – Τουλάχιστον...

Οι στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν «εκτεταμένα πλήγματα» εναντίον...

Ιμάμογλου: Επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του...

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν το πρωί στο σπίτι του δημάρχου...

Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα – Τουλάχιστον...

Οι στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν «εκτεταμένα πλήγματα» εναντίον...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Γνωριμία με την γλώσσα μας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία,...

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Όπως επιβεβαιώνει νέα μελέτη. Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική...

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει το ΣτΕ

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...