Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου- “Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, με αφορμή την “Διμοιρία Υποστήριξης” που συγκροτήθηκε “αιφνιδίως” όπως αναφέρει, αργά το βράδυ της Τρίτης.

“Από την Τρίτη (30/06/2020) αργά το βράδυ γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους μας των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Λασιθίου, ότι αιφνιδίως συγκροτήθηκε η Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Λασιθίου προς ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου ένεκα κινητοποιήσεων οδηγών τουριστικών λεωφορείων (Δείτε ΕΔΩ).

Με λύπη μας λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι λόγω «εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών», όπως πάντα δηλαδή, την 23:33 ώρα της 30/06/2020 εστάλη διαταγή στις υπηρεσίες του νομού μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για συγκρότηση της Διμοιρίας την 06:00 ώρα (!!!) της επόμενης (01/07/2020), παρόλο που το σωματείο εργαζομένων είχε εξαγγείλει την κινητοποίηση των εργαζομένων οδηγών λεωφορείων από την 30/06/2020 νωρίς το πρωί. Επιπλέον, η δύναμη που διατέθηκε ήταν μόλις οχτώ (8) άτομα με τον επικεφαλής(!!!), γεγονός που σημαίνει ότι με τόσα λίγα άτομα σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων οι συνάδελφοι κινδυνεύουν άμεσα!

Η διαταγή αυτή, έρχεται να αναδείξει ακόμα μια φορά, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, την μεγάλη έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό που υπάρχει στο νομό Λασιθίου, η οποία σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες πρακτικές αλλαγής της υπηρεσίας μεταμεσονύχτιες ώρες οδηγούν την αστυνομία πολλά χρόνια, πίσω.

Καταδικάζουμε κάθε παράνομη διαταγή της διοίκησης που εκδίδεται σε βάρος του εργαζόμενου αστυνομικού, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την εκτελέσει, διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί ο ίδιος «χρεωμένος» με πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη, σε τέτοιες περιπτώσεις ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να διαταράσσεται η οικογενειακή του ζωή, στις 12 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί ότι σε 5 ώρες περίπου θα αναχωρήσει για εκτέλεση υπηρεσίας και μάλιστα εκτός νομού. Για να μην θίξουμε ότι οι συνάδελφοι από Ιεράπετρα και Σητεία θα αφυπνιστούν πολύ νωρίτερα… Τέλος, η λιγοστή δύναμη που διατέθηκε τελικά, παρά την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχουμε στους συναδέλφους μας, καθιστά ευάλωτη την σωματική τους ακεραιότητα και επικίνδυνη την Υπηρεσία τους.

Ως πότε θα συνεχίσει η διοίκηση να παρανομεί και τελικά να φταίει μόνο ο απλός αστυνομικός; Ως πότε πρέπει να ανεχόμαστε την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και μάλιστα χωρίς ΚΑΜΙΑ αναγνώριση από την πολιτεία; Ως πότε θα εκτίθενται συνάδελφοι στον κίνδυνο με τέτοιες διαταγές, οι οποίες δείχνουν ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι αναλώσιμος και δεν τον υπολογίζουν; Φτάνει πια”!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου :...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου Μισθωτοί – Εργαζόμενοι με...

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου : Γενική...

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου Γενική Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου :...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου Μισθωτοί – Εργαζόμενοι με...

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου : Γενική...

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Εργαζομένων Ηρακλείου Γενική Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου : 9 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ξανά!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου Μισθωτοί – Εργαζόμενοι με...

Εορτολόγιο 7 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ξεκινάει η «κουφή εβδομάδα»: Γιατί η Εκκλησία μας την έχει ονομάσει έτσι

Ο ευσεβής λαός μας αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή»...

Απεργία 9 Απριλίου: «Λουκέτο» στη χώρα

Ποιοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει...