Έναρξη ενημερωτικού προγράμματος άσκησης για υπαλλήλους γραφείου από το Γραφείο Αθλητισμού

Ημερομηνία:

Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώνει την έναρξη ενημερωτικού προγράμματος άσκησης, το οποίο απευθύνεται σε υπαλλήλους γραφείου.

Τα επαγγέλματα, στα οποία γίνεται χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνήθως μας οδηγούν σε λανθασμένη στάση του σώματος και επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Οι μυοσκελετικοί πόνοι είναι πολύ συχνοί σε άτομα, που κάνουν καθιστική ζωή και συνδέονται με πονοκεφάλους και κακή διάθεση. Οι υπάλληλοι γραφείου είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν μικρά διαλείμματα και να ενσωματώσουν ήπιας μορφής ασκήσεις και διατάσεις, με σκοπό να περιορίσουν τα λανθασμένα κινητικά πρότυπα και τους χρόνιους πόνους.

Το πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και βασίζεται στο επιστημονικό έργο THEWS, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία 6 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, υπό την αιγίδα προγράμματος Erasmus+. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε γραφεία από πτυχιούχους γυμναστές, οι οποίοι θα διαθέσουν ενημερωτικό υλικό και θα επιδείξουν το πρωτόκολλο των ασκήσεων, καθώς θα υπάρχει και παρακολούθηση. Οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν στα γραφεία του Δήμου Χανίων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για την εφαρμογή του προγράμματος σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς κατόπιν ραντεβού.

Για πληροφορίες και αιτήσεις εφαρμογής του προγράμματος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αθλητισμού (Κλειστό Κλαδισού) και στο τηλ 28213-41795 και στο g-athlitismos@chania.gr. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Λίνα Ψούνη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά : Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για...

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του...

Πένθος στα Χανιά και στην Εκκλησία της...

Βαθιά θλίψη στην κοινωνία των Χανίων στο άκουσμα της...

Χανιά : Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για...

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του...

Πένθος στα Χανιά και στην Εκκλησία της...

Βαθιά θλίψη στην κοινωνία των Χανίων στο άκουσμα της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...