Eλλάδα : 120 δόσεις: Email από την εφορία για ένταξη στη ρύθμιση, αλλιώς κατασχέσεις
Η Εφορία προσκαλεί τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλιώς ξεκινούν κατασχέσεις
Περίπου δέκα ημέρες έχουν απομείνει μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που αφορά χρέη στην εφορία. Από την πλευρά της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να αποστείλει SMS και ηλεκτρονικά μηνύματα (email) σε πάνω από 4 εκατ. οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν το ταχύτερο στη ρύθμιση πριν αυτή κλείσει.
Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των φοροτεχνικών βάζουν στο τραπέζι των συζητήσεων και το ενδεχόμενο της παράτασης. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνουν διάθεση να ανακοινώσουν παράταση στην διορία που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.Το σχετικό αίτημα για παράταση της ρύθμισης έχει τεθεί και από τους φορείς των λογιστών, αλλά η απάντηση που δίνει ως τώρα το υπουργείο Οικονομικών είναι πως «η ρύθμιση άνοιξε τον Μάιο και πρέπει κάποτε να κλείσει».
Μηνύματα για τις 120 δόσεις
Με email που καταφθάνουν στους λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2018 τους αναφέρει ότι από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρωστάνε στο δημόσιο.
Κατόπιν τους ενημερώνει ότι υπάρχει η ρύθμιση των 120 δόσεων στην οποία μπορούν να ενταχθούν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, με ευνοϊκούς όρους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Η εφαρμογή με τα νέα χαρακτηριστικά της ρύθμισης για τις 120 δόσεις άνοιξε πριν μερικές ημέρες και οι βασικές βελτιώσεις που έγιναν ήταν η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, η μείωση της μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ καθώς και η ένταξη των επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατομμύριο στις 120 δόσεις χωρίς κριτήρια.
Θετικό της νέας ρύθμισης και το πάγωμα των κατασχέσεων για όσους εντάσσονται σε αυτήν.
Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση προβλέπεται -πέραν της αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων και συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης (π.χ. έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού)- ο περιορισμός των συνεπειών των κατασχέσεων/απαιτήσεων που έχουν ήδη επιβληθεί στα χέρια τρίτων, με τη θεσμοθέτηση της αποδέσμευσης των μελλοντικών απαιτήσεων
Τα σχόλια είναι κλειστά.