Δύσκολες ώρες για τον Ζάχο Χατζηφωτίου – Δίνει μάχη για τη ζωή του στο ΝΙΜΙΤΣ

Ημερομηνία:

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου σε λίγες μέρες κλείνει τα 99
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου δίνει μια πολύ δύσκολη μάχη για την ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο μπον βιβέρ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ σε αρκετά δύσκολη κατάσταση.

Στο πλευρό του είναι η οικογένειά του αλλά και αγαπημένοι του φίλοι, οι οποίοι εύχονται και αυτή τη φορά να τα καταφέρει.

Γεμάτη και πολυτάραχη ζωή
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου γεννήθηκε το 1923 και είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κατάγεται από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω… εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στη Ζάκυνθο – Παιδί βρέθηκε νεκρό...

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου,...

Ενοίκια: «Γολγοθάς» η εύρεση σπιτιού – Γιατί...

Απογοητευτικές είναι οι τιμές των ακινήτων στα αστικά κέντρα...

Τραγωδία στη Ζάκυνθο – Παιδί βρέθηκε νεκρό...

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου,...

Ενοίκια: «Γολγοθάς» η εύρεση σπιτιού – Γιατί...

Απογοητευτικές είναι οι τιμές των ακινήτων στα αστικά κέντρα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στη Ζάκυνθο – Παιδί βρέθηκε νεκρό σε πισίνα ξενοδοχείου

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου,...

Κρήτη: Στο νοσοκομείο η γυναίκα που έπεσε από μεγάλο ύψος σε σπήλαιο

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στο δύσβατο σημείο στο σπήλαιο...

Ο Εμμ. Καλλιονάκης νέος αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Χανίων

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο διορισμός του κ. Εμμανουήλ Καλλιονάκη...

Εναρκτήρια Συνεδρία Διημερίδας : «Τετραμερής Συνεργασία για την Αναπτυξιακή Δυναμική του Δήμου Ρεθύμνης».

Με πανηγυρική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου ξεκίνησαν...