Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου η Δημοτική Επιτροπή

Ημερομηνία:

Τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου στις 12:00 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού δαπανών έτους 2025 για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και για την ενίσχυση του ΚΑ Δαπανών για την αμοιβή ατόμων εκτελούντων ειδικών υπηρεσιών για τη συντήρηση παλαιτύπων της ΒΔΒ.

2. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού δαπανών έτους 2025 έτους 2025 σύμφωνα με τα αιτήματα των Τμημάτων: Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Μουσικής Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, Συντονισμού & Διεκπεραίωσης Αιτημάτων, Οδοποιίας της Δ/νσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, Πολεοδομικών Μελετών της Δ/νσης Πολεοδομίας και της Δ/νσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας.

3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για χορήγηση έγκρισης άδειας εκσκαφής στην Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών United Fiber M.A.E. στα πλαίσια του έργου: «Ariadni 3.4.3».

4. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για χορήγηση έγκρισης άδειας εκσκαφής στην Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών United Fiber M.A.E. στα πλαίσια του έργου: «KNOSSOS 3.4».

5. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου ο οποίος εγκρίθηκε με την αριθ.22/2025 απόφασή του (απόφαση Δημοτικής Επιτροπής με αριθ.15/2025).

6. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση οριοδεικτών σε τμήμα της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, περιοχή Δειλινά (λήξη δημόσιας διαβούλευσης του με αριθ.1/19-2-2025 Πρακτικού της Επιτροπής Κυκλοφορίας).

7. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση οριοδεικτών επί του οδοστρώματος σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου. (λήξη δημόσιας διαβούλευσης του με αριθ.1/19-2-2025 Πρακτικού της Επιτροπής Κυκλοφορίας).

8. Έγκριση της μελέτης και κατάρτιση των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων για: «Αδέσποτα ζώα και τοπική κοινωνία: Υπηρεσίες που προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας, σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (ενημέρωση των πολιτών, φροντίδα ευζωίας κ.λπ.)» με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της τιμής, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 81.505,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

9. Έγκριση των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου: «Bελτίωση-επέκταση υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού “ΜΗΤΕΡΑ” στον Άγιο Ιωάννη» & καθορισμός της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου.

10. Έγκριση του 2ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικός) του έργου με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».

11. Έγκριση μελέτης και υποβολής πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» της Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της Πρόσκλησης με τίτλο: «Δράση 4.2.2.3 – Αναβάθμιση/συμπλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων α’/βάθμιας και β ́/βάθμιας εκπαίδευσης (ενίσχυση φυσικής προσβασιμότητας των σχολικών εγκαταστάσεων για μαθητές/τριες ΑμεΑ)» για το υποέργο με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου
Ηρακλείου».

12. Έγκριση από την Δημοτική Επιτροπή και παράλληλη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης, με εξώδικο συμβιβασμό για την καταβολή αποζημίωσης για ρυμοτομούμενο τμήμα οικοπέδου το οποίο δεσμεύεται από το σχέδιο πόλης για τη δημιουργία Κ.Χ (οδοί Παναγίου Τάφου & Μονής Προύσου, στην περιοχή Αγία Αικατερίνη), της εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας των : α) Χαρίτου Ιωάννη του Γεωργίου με ποσοστό 45,83% ,

β) Χαρίτου Ειρήνης του Γεωργίου με ποσοστό 27,083%, γ) Καλλέργη Νικολάου του Νικηφόρου με ποσοστό 8,33% και δ) Χαρίτου Άννας του Γεωργίου συζ. Νικ. Καλλέργη με ποσοστό 18,757%, συνολικού εμβαδού 124,24 μ2 της περιοχής «Χρυσοπηγή – Πόρος – Πατέλες – Κατσαμπάς» του Δήμου Ηρακλείου.

13. Παροχή εξουσιοδότησης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τον προσδιορισμό μέσω του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου, της αξίας τμημάτων γης που μετατρέπονται σε χρηματική εισφορά.

14. Παροχή εξουσιοδότησης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τον προσδιορισμό μέσω του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου της αξίας τμημάτων γης που μετατρέπονται σε χρηματική εισφορά.

15. Παράταση απόδοσης λογαριασμού του υπολόγου Δαυίδ Μανουσάκη για την παραλλαγή – μετατόπιση δικτύου ΔΕΗ Α.Ε. στην οδό Πυράνθου.

16. Εξειδίκευση πίστωσης σε βάρος του ΚΑ 00-6111.001 με τίτλο «Αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων (πλην αυτών που υπηρετούν με πάγια αμοιβή)».

17. Εξειδίκευση πίστωσης σε βάρος του ΚΑ 00-6111.001 με τίτλο «Αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων (πλην αυτών που υπηρετούν με πάγια αμοιβή)».

18. Εισήγηση του Τμήματος ΤΑΠ – Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
19. Εισήγηση του Τμήματος ΤΑΠ -Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.

20. Εισήγηση από το Τμήμα Ταμειακής Βεβαίωσης για απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής – Αλλαγή ημερομηνιών νέων ατομικών ειδοποιήσεων.

21. Εισήγηση από τη Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας για τη διαγραφή έκθεσης βεβαίωσης παράβασης με επιβολή προστίμου.
22. Αποδοχή δωρεάς από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) για την υποστήριξη των ωφελούμενων του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου.

23. Έγκριση μετάβασης και εξειδίκευση πίστωσης για τη μετακίνηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην Αθήνα την Παρασκευή 25 Απριλίου 2025 και επιστροφή την ίδια ημέρα, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου η κλήρωση...

Με οικοδεσπότη τον Δήμο Χερσονήσου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση...

Ηράκλειο:Έθιμα της Λαμπρής και αναμνήσεις από τα...

Πασχαλινές δημιουργίες και άλλες δράσεις για τα ήθη...

Ηράκλειο:Στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου η κλήρωση...

Με οικοδεσπότη τον Δήμο Χερσονήσου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση...

Ηράκλειο:Έθιμα της Λαμπρής και αναμνήσεις από τα...

Πασχαλινές δημιουργίες και άλλες δράσεις για τα ήθη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related