Δήμος Ηρακλείου:Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής στην Αγία Τριάδα
Υπογράφτηκε η Μελέτη Αποκατάστασης και Επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη
Αλέξης Καλοκαιρινός: «Θέλουμε ένα χώρο ο οποίος θα αποτελέσει ένα κέντρο για τη ζωή όλης της περιοχής, ένα επίκεντρο για τη γειτονιά
το οποίο θα είναι πολύ ζωντανό»
Η Μελέτη Αποκατάστασης – Επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη στην Αγία Τριάδα υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τους μελετητές, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Σισαμάκη και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Μαρίας Σκραφνάκη, το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου στη Λότζια.
Η υπογραφή της μελέτης ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής, με εκθεσιακό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει τη σημαντική συλλογή μουσικών οργάνων του Ross Daly και θα λειτουργήσουν σχολές κατασκευής και επιδιόρθωσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι στο Κέντρο να φιλοξενούνται σε σταθερή βάση ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, λειτουργώντας έτσι ως κύτταρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδας αλλά και για το σύνολο του Δήμου Ηρακλείου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός «Θέλουμε ένα χώρο ο οποίος θα αποτελέσει ένα κέντρο για τη ζωή όλης της περιοχής, ένα επίκεντρο για τη γειτονιά το οποίο θα είναι πολύ ζωντανό. Προφανώς θα έχει μια εκθεσιακή διάσταση, αλλά παράλληλα θα συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα και αυτό είναι κάτι που θα ληφθεί υπόψη στη μελέτη».
Στη συνάντηση συμμετείχε το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Εύη Παπαδάκη και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Αγίας Τριάδας Συμεών Χούπας, ο οποίος ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή εκ μέρους των κατοίκων της Αγίας Τριάδας για την επίσπευση του έργου.
Υπενθυμίζεται ότι η Φάμπρικα Ανωγειανάκη βρίσκεται στην μικρή πλατεία που σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Βαλέστρας, Σαββαθιανών και Μελιδώνη. Αποτελεί τεκμήριο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στη πόλη του Ηρακλείου και αποτελείται από δύο κύρια κτίσματα τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέα το 2011. Η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση της εντάσσεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έχει χρόνο ολοκλήρωσης 15 μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027».
Τα σχόλια είναι κλειστά.