Δήμος Χανίων:Ξεκινά η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Από την οδό Θεοτοκοπούλου, στην παλιά πόλη Χανίων, ξεκινούν αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι εργασίες για την τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών που αποτελούν μέρος ενός πρωτοποριακού συστήματος ασφαλούς ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων.

Πρόκειται για τις 11 νέες βυθιζόμενες, υδραυλικές μπάρες, που θα τοποθετηθούν σε σημεία της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμένα Χανίων, με στόχο να αποτρέψουν την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων μηχανοκίνητων οχημάτων διαθέτοντας παράλληλα, σύστημα αυτόματης αναγνώρισης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά κ.λ.π.).

Οι εργασίες τοποθέτησης βυθιζόμενων μπαρών στην οδό Θεοτοκοπούλου αναμένεται να διαρκέσουν 1 εβδομάδα ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πλήρη εγκατάσταση τους, θα τοποθετείται ειδική λαμαρίνα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των αδειοδοτημένων οχημάτων.

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Έξυπνο σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων» στο πλαίσιο της Α/Α2 Σύμβασης «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων» του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», με χρηματοδότηση ύψους 313.226 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλλος...

Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλος Παπαδάκης πράγμα...

Μανώλης Χνάρης : «Να αποζημιωθούν άμεσα οι...

Τις καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων εξαιτίας των πυρκαγιών που...

Ρέθυμνο:Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλλος...

Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλος Παπαδάκης πράγμα...

Μανώλης Χνάρης : «Να αποζημιωθούν άμεσα οι...

Τις καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων εξαιτίας των πυρκαγιών που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλλος Παπαδάκης…

Αποχώρησε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό ο Γρύλος Παπαδάκης πράγμα...

Δήμος : Διακοπή κυκλοφορίας στον Οδικό Άξονα, Μάλεμε-Βλαχερωνίτισσα- Συρίλι

Διακοπή κυκλοφορίας στον Οδικό Άξονα, Μάλεμε-Βλαχερωνίτισσα- Συρίλι, στο Δήμο...

ΓΣΕΕ : 24ωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου

Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ Σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική...