Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ημερομηνία:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του καταδικασμένου εγκληματία, ευρωβουλευτή και ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Ο δρόμος ανοίγει για τη σύλληψή του από τις Βελγικές Αρχές και την έκδοσή του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Κρύφτηκε πίσω από την ασυλία
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρ’ όλα αυτά «κρύφτηκε» πίσω από την ασυλία της θέσης που είχε ως ευρωβουλευτής.

Ο καταδικασμένος νεοναζί είχε στήσει ολόκληρο σόου όταν το δικαστήριο αποφάσιζε για την ποινή που θα του επέβαλε για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ και όλο αυτό το διάστημα έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του και οι πόλη γέμισε με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά ο ίδιος για ακόμα μία φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές κατά αυτών που τον «κατηγορούν άδικα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Σαντορίνη: Με ειδικά drones μελετά το ΕΚΠΑ...

Τουλάχιστον έως και την Καθαρά Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά...

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά...

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...