Άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Κω και Κάλυμνο

Ημερομηνία:

Άμεσα υλοποιείται σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα νησιά της Κω και της Καλύμνου. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον ΑΣΠ Κω, συνολικής παραγωγικής δυναμικής 27 MW.

Με συνεργασία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής δυναμικής 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Ειδικότερα, σήμερα εγκαθίστανται στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο ακολουθούν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW. Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω.

Επιπρόσθετα, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κω – Καλύμνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής...

Σχολικός εκφοβισμός: Η απομόνωση δεν είναι η λύση -...

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τέμπη: «Υπάρχουν 57 λόγοι...

«Έχετε ήδη χάσει. Και το ξέρετε. Έχετε χάσει γιατί...

6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής...

Σχολικός εκφοβισμός: Η απομόνωση δεν είναι η λύση -...

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τέμπη: «Υπάρχουν 57 λόγοι...

«Έχετε ήδη χάσει. Και το ξέρετε. Έχετε χάσει γιατί...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related