Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου μπορεί να αποτελέσει το “όχημα” για περαιτέρω διεθνείς συνεργασίες που θα προσδώσουν υπεραξία στο πολιτιστικό “προϊόν” που παράγει το Ηράκλειο.
“Το Ηράκλειο παράγει Πολιτισμό και μέσω του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου μπορεί να στοχεύσει ακόμη υψηλότερα” – είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”, υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον Καλλιτεχνικό Συντονιστή Γιάννη Πρωτόπαππα και την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του συνεργάτη του Γ.Αλεξάκη, Γιάννη Χριστοδουλάκη συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα δώσει επιπλέον ώθηση στην εξωστρέφεια του ΠΣΚΗ. Ο Γιώργος Αλεξάκης, μάλιστα, ζήτησε από τους κ.κ. Μιχαηλίδη και Πρωτόπαπα να συνεχίσουν και να επαυξήσουν την παραγωγή νέου πολιτιστικού έργου, όπως επιτυχημένα κάνουν μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος εκτίμησε, μάλιστα, ότι η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ενισχυόμενη και από διεθνείς συνεργασίες, θα προσδώσει υπεραξία στο πολιτιστικό “προϊόν” του Ηρακλείου που παράγεται από το ΠΣΚΗ.
Ο επιτυχημένος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρων Μιχαηλίδης ανέπτυξε την πρόταση του για τη δημιουργία ενός αυτόνομου Καλλιτεχνικού Οργανισμού (ως ΝΠΙΔ) εποπτευόμενου από το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης ο Διευθυντής και ο Συντονιστής τεκμηρίωσαν την ανάγκη αφενός να θεσπιστεί ετήσια σταθερή επιχορήγηση από το Δήμο Ηρακλείου κι αφετέρου να “τρέξει” η διαδικασία χορηγιών από οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις, προς το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, προκειμένου να μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να προγραμματίζει και να υλοποιεί τις δράσεις του.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αλεξάκης συμφώνησε με τις προτάσεις της Διοίκησης του ΠΣΚΗ, ενώ η συζήτηση εξελίχθηκε με αλληλοτροφοδότηση ιδεών και σε άλλα θέματα όπως:
– η αξιοποίηση του τοπικού εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού στον καλλιτεχνικό τομέα.
– η αξιοποίηση του κτιρίου του ΠΣΚΗ στο σύνολο του
– η προσθήκη εξωτερικού φωτισμού με πηγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη του.
– η σύνδεση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με τα Ενετικά Τείχη ως συνέχειά τους.
– η δημιουργία οδικών πεζόδρομων από το κέντρο της πόλης προς το ΠΣΚΗ.