Γ. Κεφαλογιάννης: «Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος»

Ημερομηνία:

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα εισέρχεται η Πολιτική Προστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, με το Πυροσβεστικό Σώμα να ενισχύεται σημαντικά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μέσα.

Ειδικότερα, η Κρήτη αναβαθμίζεται επιχειρησιακά, δημιουργώντας μια ισχυρή «ασπίδα» προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Από το Ρέθυμνο, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης ως το μεγάλο στοίχημα της φετινής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ο βασικός στόχος είναι η μείωση των κινδύνων.

Ξεκινούν οι δράσεις πρόληψης – Προτεραιότητα ο καθαρισμός οικοπέδων

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, από την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα καθαρισμού οικοπέδων, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Δήμων.

«Πέρυσι καθαρίστηκαν 30.000 οικόπεδα, φέτος το στοίχημα είναι να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό, ενισχύοντας τους ελέγχους και επιβάλλοντας πρόστιμα όπου χρειάζεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενισχυμένο δυναμικό και επιχειρησιακές δυνάμεις στην Κρήτη

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται φέτος με 18.000 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 15.000 μόνιμοι πυροσβέστες και 2.000 εποχικοί, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του Σώματος, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη.

Ειδικά για την Κρήτη, η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη 35 επιπλέον εποχικών πυροσβεστών, με κατανομή σε όλους τους νομούς του νησιού.

Παράλληλα, ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα της Περιφέρειας με τη δημιουργία δεύτερης ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) στα Χανιά, η οποία θα λειτουργεί υποστηρικτικά προς την αντίστοιχη του Ηρακλείου. Επιπλέον, δύο εναέρια μέσα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την κάλυψη της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά την αντιπυρική περίοδο οι αλλαγές στη δομή των Πυροσβεστικών Κλιμακίων

Αναφορικά με πιθανές αλλαγές στη διάρθρωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση πυροσβεστικών κλιμακίων ή σταθμών θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής αντιπυρικής περιόδου. «Η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε μια αποτελεσματική και ασφαλή χρονιά, καλύτερη από τις προηγούμενες», σημείωσε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια νέων επίγειων μέσων για την Πολιτική Προστασία. «Όλες αυτές οι ενέργειες συνθέτουν μια ισχυρή ασπίδα απέναντι στις φυσικές καταστροφές», τόνισε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θεσσαλονίκη: Την απείλησε ότι εάν δεν σβήσει...

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, καθώς τόσο το θύμα όσο...

Με ψυχική διαταραχή ένας στους τέσσερις εφήβους...

Έρευνα του ΠΟΥ/Ευρώπης, 1 στα 7 παιδιά και εφήβους,...

Θεσσαλονίκη: Την απείλησε ότι εάν δεν σβήσει...

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, καθώς τόσο το θύμα όσο...

Με ψυχική διαταραχή ένας στους τέσσερις εφήβους...

Έρευνα του ΠΟΥ/Ευρώπης, 1 στα 7 παιδιά και εφήβους,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με ψυχική διαταραχή ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα

Έρευνα του ΠΟΥ/Ευρώπης, 1 στα 7 παιδιά και εφήβους,...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου

Η Αντιδήμαρχος Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη θα είναι η Αντιδήμαρχος...

Κρήτη: Γερμανοί, Ελληνοαμερικάνοι και Ελβετοί αναζητούν για αγορά εξοχικά σπίτια

Η Κρήτη είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς...