Στη φυλακή επιστρέφουν η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος πατριός του 3χρονου Άγγελου, μετά τη συμπληρωματική απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φρικτή κακοποίηση και τον θάνατο του παιδιού.
Η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης και το πανελλήνιο, παίρνει δραματική τροπή καθώς νέα ιατροδικαστικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι ο εγκέφαλος του παιδιού ταρακουνήθηκε μέχρι θανάτου, προκαλώντας βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Σύμφωνα με την έκθεση της ιατροδικαστού, τα χτυπήματα ήταν τόσο ισχυρά που προκάλεσαν μετατόπιση ζωτικών δομών του εγκεφάλου.
Η συμπληρωματική απολογία του 44χρονου κατηγορούμενου πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, παρουσία της ανακρίτριας.
Ο ίδιος ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε ότι ο εντολέας του νιώθει τύψεις και ενοχές επειδή δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει το τραγικό γεγονός.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε γνωμοδότηση καθηγήτριας Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία το αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού ενδεχομένως να προκλήθηκε αρκετές ώρες πριν το μοιραίο πρωινό της Κυριακής. Ο δικηγόρος του 44χρονου επεσήμανε πως, αν αποδειχθεί ότι το τραύμα συνέβη νωρίτερα, δράστιδα μπορεί να είναι η μητέρα, ενώ αν προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής ο εντολέας του είναι ο ένοχος και ο ίδιος θα παραιτηθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, αποφασίστηκε η εκ νέου προφυλάκισή τους με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθεί ποιος προκάλεσε το θανάσιμο τραύμα στο παιδί.