Λασίθι:Εκδήλωση για την Γυναίκα από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου, μέλος της ΟΓΕ

Ημερομηνία:

Η χθεσινή εκδήλωση που διοργανώσαμε οι γυναίκες από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου, μέλος της ΟΓΕ, για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο καφέ μπαρ Arodo, γνώρισε πολύ μεγάλη απήχηση στις γυναίκες της περιοχής, λαμβάνοντας μεγάλη αγωνιστική ανταπόκριση.

Παρουσιάστηκαν ποιήματα ταυτόχρονα με μια ιστορική διαδρομή στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα πλάι στο εργατικό – λαϊκό συνδικαλιστικό. Την ανάγνωση πλαισίωνε ηλεκτρονική έκθεση φωτογραφίας του διεθνώς βραβευμένου φωτογράφου Δημήτρη Βαβλιάρα με τον οποίο συνομιλήσαμε διαδικτυακά. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Ήρθαμε σε επαφή με γυναίκες από όλες τις ηλικίες, εργαζόμενες, μητέρες, μετανάστριες, νέες εργαζόμενες, μαθήτριες, φοιτήτριες, συνταξιούχες, γυναίκες που παλεύουμε καθημερινά με την εκμετάλλευση και καταπίεση, που αγωνιζόμαστε να μεγαλώσουμε μόνες τα παιδιά μας.

Μοιραστήκαμε όλες μαζί εμπειρίες από την ζωή, την καθημερινότητα, την εργασία μας, τα φαινόμενα βίας και υποτίμησης της γυναίκας και πήραμε θέση για ζητήματα που μας απασχολούν, συζητώντας βαθύτερα για το πώς γεννάται και εκφράζεται η γυναικεία ανισοτιμία στη σημερινή κοινωνία της εκμετάλλευσης που υπερέχει το κέρδος για το κράτος και τις επιχειρήσεις απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες μας.

Για το κράτος που είναι επιλεκτικά ανίκανο να μας προστατεύσει από όλες τις μορφές βίας, την εργοδοτική βία, την εμπορευματοποίηση της ζωής μας, την ενδοοικογενειακή βία που φτάνει έως και τις δολοφονίες γυναικών, όμως, όταν αποφασίζουμε να «σηκώσουμε κεφάλι» διεκδικώντας αύξηση μισθών, ασφαλιστική κάλυψη, σύγχρονα και στελεχωμένα νοσοκομεία και σχολεία, καταστέλλει με την αστυνομική βία.

Το κράτος που ευνοεί τους εργοδότες οι οποίοι μας απολύουν αν κατέβουμε στην απεργία ή μας στέλνουν σε πειθαρχικά επειδή μπήκαμε μπροστά για τα αυτονόητα που στερούμαστε εν έτει 2025: άδειες μητρότητας με αποδοχές, ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο 5νθήμερο, δωρεάν σύγχρονες υποδομές για κάθε μας ανάγκη, πλήρη προστασία από τη βία και την κακοποίηση.

Σε αυτό το δρόμο συναντιόμαστε με τους αγώνες των συντρόφων μας μισθωτών, βιοπαλαιστών, μικροεπαγγελματιών και αγροτών, που δίνουν μάχη επιβίωσης στα μπλόκα του αγώνα, με τη φοιτητική και μαθητική νεολαία. Συμμετέχουμε στα σωματεία μας για να ανατρέψουμε το σύστημα εκείνο που θρέφει και διατηρεί την εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε και που δεν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Πήραμε κουράγιο και θάρρος ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιο πολλές και πιο δυνατές απέναντι στο κοινωνικό σύστημα που αναπαράγει σκοταδιστικές πατριαρχικού τύπου αντιλήψεις για τη θέση και το ρόλο μας. Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο είμαστε πρωταγωνίστριες! Στο δρόμο για την κατάργηση κάθε μορφής ανισοτιμίας, βίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού...

Η Περφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "ITB...

Το Πρόγραμμα «Ζωή» της Περιφέρειας Κρήτης και...

Με αντικείμενο την εκπαίδευση 80 στελεχών της Αστυνομίας στο...

Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού...

Η Περφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "ITB...

Το Πρόγραμμα «Ζωή» της Περιφέρειας Κρήτης και...

Με αντικείμενο την εκπαίδευση 80 στελεχών της Αστυνομίας στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ITB Berlin” 2025

Η Περφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "ITB...

Το Πρόγραμμα «Ζωή» της Περιφέρειας Κρήτης και στην ομάδα ΔΙΑΣ

Με αντικείμενο την εκπαίδευση 80 στελεχών της Αστυνομίας στο...

Διαρκής η ισχυροποίηση του τομέα Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Ηρακλείου

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Διευθυντή του...

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο δράσεων για τη Δημόσια Υγεία

«Έκτακτα συμβάντα- εξάρσεις υδατογενών – τροφιμογενών ασθενειών: Εργαλεία, πρακτικές και...