Κρήτη – ελαιόλαδο: Οι ξένοι προσπαθούν και φέτος να ρίξουν την τιμή του

Ημερομηνία:

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για μία ακόμα χρονιά οι έμποροι και οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Κρήτη με τα γνωστά παιχνίδια που παίζουν ξένοι επενδυτές κυρίως από Ισπανία και Ιταλία με στόχο να ρίξουν την τιμή του κρητικού ελαιολάδου.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια καθώς η Κρήτη παρουσιάζει δύο όψεις.

Από τη μία οι ελαιώνες που έχουν ξεραθεί λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και εκείνοι που έχουν υποστεί ζημιές από πρόσφατα καιρικά φαινόμενα και από την άλλη οι ποτιστικές ελιές, που φέτος θα παράξουν ποιοτικό ελαιόλαδο, επομένως αυτό θα πληρωθεί καλά και οι όποιες προσπάθειες μείωσης της τιμής θα πέσουν στο κενό.

Σύμφωνα με ανθρώπους από τον χώρο του ελαιολάδου, αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κρήτη εκπρόσωποι της αγοράς από Ισπανία και Ιταλία προκειμένου να συζητήσουν με τους ντόπιους παραγωγούς την τιμή με την οποία θα το προμηθευτούν ωστόσο δεν λείπουν οι προσπάθειες μείωσης της τιμής του προϊόντος με διάφορα τερτίπια.

“Αυτό φέτος είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί” σημειώνει άνθρωπος με εμπειρία στον χώρο του ελαιολάδου διότι όπως λέει φέτος μπορεί η ποσότητα που θα παραχθεί να είναι μικρότερη λόγω της κατάστασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως το λάδι που θα παραχθεί από τις ελιές που αρδεύονται, θα είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Αυτό έχει να κάνει με το ότι φέτος δεν είχε δάκο λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών με αποτέλεσμα το λάδι που παράγεται από τις ελιές που ποτίζονται μόνο με γραμμές, χωρίς οξέα. https://www.ekriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ...

Κηδεύτηκε, Τετάρτη 16 Απριλίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο...

Ηράκλειο:Πάνω από 33.000 κλίνες στη Χερσόνησο στο...

Παρουσιάστηκε επίσημα η μελέτη Περισσότερες από 33.000 κλίνες πρόκειται...

«Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ...

Κηδεύτηκε, Τετάρτη 16 Απριλίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο...

Ηράκλειο:Πάνω από 33.000 κλίνες στη Χερσόνησο στο...

Παρουσιάστηκε επίσημα η μελέτη Περισσότερες από 33.000 κλίνες πρόκειται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ακριβό μου… πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις ως 25% βλέπει η ΕΣΕΕ

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα κοστίζει κατά μέσο όρο...

«Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τον Αλέξη Πολίτη (1945-2025)»

Κηδεύτηκε, Τετάρτη 16 Απριλίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ο...

Ηράκλειο:Πάνω από 33.000 κλίνες στη Χερσόνησο στο σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετώ»

Παρουσιάστηκε επίσημα η μελέτη Περισσότερες από 33.000 κλίνες πρόκειται...

Εορτολόγιο 17 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...