Ηράκλειο : Δράσεις των Οργανώσεων ΚΚΕ και ΚΝΕ στην 28η Οκτωβρίου

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά την διάρκεια των παρελάσεων πραγματοποίησαν δράσεις για να στείλουν μήνυμα καταδίκης της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και της αποστολής ελληνικών ένοπλων δυνάμεων έξω από τα σύνορα. Κατά την διάρκεια της παρέλασης ανάρτησαν πανό που έγραφε «Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καμία βοήθεια στο κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί λαούς, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.» Παράλληλα, κλιμάκια του κόμματος και της ΚΝΕ μοίραζαν ανακοινώσεις της Κ.Ε του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου.

Στην διάρκεια της παρέλασης οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φώναζαν αντιιμπεριαλιστικά- αντιπολεμικά συνθήματα. Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο Σάββας Βασιλειάδης μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Γραμματέας της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ, καθώς επίσης και ο Μανώλης Συντυχάκης μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και η Λίνα Ανδρουλάκη μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη Συγκέντρωση ο Μ. Συντυχάκης έκανε την παρακάτω δήλωση :
«84 χρόνια μετά και το μήνυμα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ΌΧΙ οι λαοί να γίνονται κρέας στα κανόνια τους, ΟΧΙ στη δική τους αστική εθνική ενότητα που προπαγανδίζουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Εκείνο που είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε είναι η εργατικής τάξη, οι μικρομεσαίοι, οι φτωχοί αγρότες να προτάξουν τη δική τους ταξική ενότητα, μία πολύ μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σαν αυτούς που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή με τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
Οι Έλληνες φαντάροι, οι αξιωματικοί δεν έχουν κανένα λόγο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, της ΕΕ, των εφοπλιστών. Εδώ και τώρα να επιστρέψει πίσω η φρεγάτα. Να επιστρέψουν όλοι οι φαντάροι που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα να ζούμε ελεύθερα και ανεξάρτητα ως χώρα υπερασπίζοντας τη λαϊκή κυριαρχία και τα δικαιώματα μας χωρίς ξένα στρατεύματα, για μία Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς Ομοσπονδία και φυσικά οι λαοί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να αποτινάξουν τον ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης για τη δική τους λαϊκή εργατική εξουσία, για να οικοδομήσουν τη δική τους κοινωνία, τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.