Ηράκλειο:Μήνυμα Δημάρχου Χερσονήσου για 28η Οκτωβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΓΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το δικό του μήνυμα για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στέλνει ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του αναφέρει:
«Σήμερα η μνήμη μας ταξιδεύει σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα έγραψε με χρυσά γράμματα μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της. Οι ήρωες του Έπους του ’40, με την αυτοθυσία και το αδάμαστο φρόνημά τους, μας εμπνέουν και μας υπενθυμίζουν τις αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, για αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια κι ελευθερία.
Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια επέτειος, αλλά μια διαρκής υπενθύμιση των ευθυνών που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές. Διότι, μπορεί σχεδόν κάθε ελληνική και κρητική οικογένεια, να έχουν ακόμα ζωντανές μνήμες από εκείνη την περίοδο, όμως μέσα στα χρόνια οφείλουμε να προστατεύσουμε, να αναδείξουμε και να σεβαστούμε, όλες αυτές τις ιστορικές μνήμες που αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ενότητα, συνεργασία κι αλληλεγγύη. Ας διδαχθούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί, με ομοψυχία, συνεργασία και διάθεση προσφοράς, να χτίζουμε ένα μέλλον αντάξιο των θυσιών των ηρώων μας. Χρόνια πολλά!».

Τα σχόλια είναι κλειστά.