Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου

ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 24-10-2024

Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου που πήραμε μέρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου στις 24-10-2024 εγκρίνουμε ομόφωνα τα παρακάτω:
 ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους Συνταξιούχους και στους Λαούς όλου του Κόσμου που αγωνίζονται για Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Δημοκρατία.
 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης γιατί ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της Κοινωνίας μας και συρρικνώνει, χρόνο με το χρόνο, το λαϊκό εισόδημα.
 ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα από όλες τις Κυβερνήσεις και να δώσει άμεσες λύσεις στα δίκαια αιτήματα του Συνταξιουχικού και Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Όλα όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί με τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεών μας, τα έχουμε ακριβοπληρώσει με τη δουλειά μας και σήμερα τα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

• Άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με ενσωμάτωση στην κύρια σύνταξη.

• Να καταργηθεί η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις γιατί αποτελεί άδικο και δυσβάστακτο φόρο που επιβάλλεται μόνο στους Συνταξιούχους και μειώνει δραματικά το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας.

• Αυξήσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς αποκλεισμούς.

• Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και η 13η και 14η σύνταξη, δίχως αγωγές, χωρίς δικαστήρια και άλλα προαπαιτούμενα.

• Να νομοθετηθεί άμεσα κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών μας .

• Να χορηγείται το 70% στις συντάξεις χηρείας ανεξάρτητα από την εργασία ή τη λήψη σύνταξης εξ ιδίου δικαιώματος του ζώντος συζύγου. Καμιά περικοπή και καμιά αναζήτηση επιστροφής των συντάξεων που δεν έχουν περικοπεί μέχρι σήμερα με υπαιτιότητα του Κράτους.

• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν και να φτιαχτούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

• Να στελεχωθούν πλήρως με γιατρούς και νοσηλευτές όλων των ειδικοτήτων το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την έγκαιρη εξυπηρέτηση του λαού.

• Να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης για την αντιμετώπιση της μεγάλης ακρίβειας που μαστίζει σήμερα την Κοινωνία μας και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

• Να ληφθούν, επιτέλους, όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη των καταστροφικών πυρκαγιών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των φυσικών φαινομένων που ερημώνουν τη χώρα, καταστρέφουν περιουσίες και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

ΚΑΛΟΥΜΕ : Τις εμπόλεμες δυνάμεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή να σταματήσουν
επιτέλους την αιματοχυσία και να αφήσουν τους λαούς των Χωρών τους να
ζήσουν ειρηνικά.
Καμιά εμπλοκή της Χώρας μας σ αυτούς τους πολέμους και σε κανένα πόλεμο.!!

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ στην Κυβέρνηση ότι:
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
• ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.