Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης στο 14ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Αρχαία Ολυμπία

Συμμετοχή της Εντεταλμένης Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης, κας Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, στο 14ο Επιστημονικό Συνέδριο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Αρχαία Ολυμπία

Η κ. Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης στον Τομέα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, στην 14η Επιστημονική Διημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Η διημερίδα πραγματοποιήθηκεμε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην ομιλία της, η κ. Μαράκη-Μπελαδάκη παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της Παιδείας και της δια βίου Μάθησης, τονίζοντας τη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας σε πρωτοβουλίες που προάγουν την καινοτομία και την βιώσιμη ανάπτυξη. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ημερίδες, συμπόσια, ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικά σεμινάρια, και συνεργασίες με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, εκπαιδευτικούς συλλόγους, καθώς και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Επιπλέον, η κ. Μαράκη-Μπελαδάκη επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε το 2023 στη δεύτερη κορυφαία θέση στην Ελλάδα στον Δείκτη Καινοτομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο, υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας, σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας.

Ο στόχος της Περιφέρειας είναι η σύνδεση της έρευνας με την καινοτόμο και υγιή επιχειρηματικότητα, με την ταυτόχρονη προαγωγή της διάχυσης και της αξιοποίησης της παραγόμενης γνώσης σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μαράκη-Μπελαδάκη ανέφερε τον στρατηγικό ρόλο του Κόμβου Καινοτομίας της Κρήτης, ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

«Όραμά μας είναι η “Έξυπνη Κρήτη” – μια Περιφέρεια που θα αναδειχθεί σε κέντρο γνώσης και καινοτομίας, ικανή να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού μας», δήλωσε η κ. Μαράκη-Μπελαδάκη, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος. «Μέχρι σήμερα έχουμε διανύσει με επιτυχία μια μεγάλη διαδρομή. Στηρίξαμε και στηρίζουμε έμπρακτα την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην Περιφέρειά μας, μαζί με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά μας ιδρύματα, που βρίσκονται στη γραμμή της πρωτοπορίας». Τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις προκλήσεις του μέλλοντος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η γνώση και η τεχνολογία ώστε να συνεχιστεί αυτή η επιτυχημένη πορεία, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον για την Κρήτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.