Ηράκλειο: Σύλληψη δικηγόρου για παροχή πληροφοριών σε τοκογλύφο

Η υπόθεση της επίθεσης στον 69χρονο επιχειρηματία από τον δήμο Μαλεβιζίου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του, φαίνεται να παίρνει διαστάσεις και να περιλαμβάνει κι άλλες πτυχές.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, συνελήφθη στο κέντρο του Ηρακλείου η δικηγόρος που είχε αναλάβει κάποιες από τις υποθέσεις του επιχειρηματία, κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση και διευκόλυνση σε τοκογλυφία, αφού παρείχε πληροφορίες σε αυτόν που, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τού είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και αξίωνε ένα πολύ μεγαλύτερο σε μηνιαία βάση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, η δικηγόρος μετέφερε στον δράστη του ξυλοδαρμού τα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Ο δράστης φαίνεται πως εκβίαζε τον επιχειρηματία, αποκτώντας μέσω της δικηγόρου, πρόσβαση στα οικονομικά του στοιχεία.

Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ωστόσο είναι γνωστός στην αστυνομία για σχετικές υποθέσεις που δεν έχουν όμως καταγγελθεί επίσημα. Χθες είχε μεταβεί στην επιχείρηση του θύματος και με την απειλή λοστού, ανάγκασε τους υπαλλήλους να βγουν έξω. Ο ιδιοκτήτης και θύμα, ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο, όπου δέχτηκε την επίθεση του δράστη. Στην συνέχεια μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και μαζί με τον γιό του (που ήταν αυτόπτης μάρτυρας) έδωσε εκτενή κατάθεση για το περιστατικό.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.