Ν. Αντωνακάκης: “Η ΝΔ οφείλει να βρει έναν νέο βηματισμό και ένα θετικό πρόσημο και να μην παραμείνει στη λογική του «μη χειρότερου“

Οι προσδοκίες των περισσότερων από αυτούς που ανήκουν στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη, η οποία ξεπερνάει το 20% στις δημοσκοπήσεις, είναι στη ΝΔ, αφού αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν φαίνεται κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ διανύει τον 6ο χρόνο διακυβέρνησης και δεν πρέπει να αφήσει τις άμυνές της ανοιχτές στην πολιτική ρευστότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της θητείας, η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρινόταν, επιδίωκε μάλλον τη σύγκριση, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σύγκριση αυτή ήταν ευνοϊκή για την ίδια, καθώς αναδεικνυόταν η υπεροχή της τόσο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας όσο και στην υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Από τον Ιούλιο του 2023 η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρίνεται πλέον μόνο με τον εαυτό της και την ικανότητά της να δίνει αποτελεσματικές λύσεις.

Για ό,τι και αν συμβαίνει οι πολίτες θεωρούν πλέον αποκλειστικά υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση λόγω της μακροχρόνιας παραμονής της στην εξουσία γεγονός που δεν της επιτρέπει δικαιολογίες για ανεπάρκεια προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επί της ουσίας η ΝΔ κινδυνεύει από την έλλειψη αποτελεσματικότητας, την κόπωση που προκαλεί στο εκλογικό σώμα η δεύτερη θητεία και από την απουσία μεταρρυθμιστικού οράματος που δεν δημιουργεί προσδοκίες στους πολίτες.

Η κατάσταση βέβαια στην αντιπολίτευση δίνει την άνεση στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο. Ασφαλώς δεν του δίνουν άπειρο χρόνο. Η Φύση απεχθάνεται τα κενά. Και τα σημερινά κενά στην αντιπολίτευση, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα καλυφθούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.