Στη φυλακή οι 6 από την “11άδα” για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Ηράκλειο – Μαραθώνιες οι απολογίες τους

Ελεύθερος ο πατέρας των δύο νεαρών που προφυλακίστηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Ηράκλειο
Προφυλακίστηκαν οι 6 από τους 11 συλληφθέντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στο Ηράκλειο, υπόθεση που ήρθε στο φως την προηγούμενη Τετάρτη.

Αργά το απόγευμα χθες Κυριακή επικράτησε πανδαιμόνιο στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, καθώς αποφασίστηκε τα δύο αδέλφια από τη μια οικογένεια να συνεχίσουν την κράτησή τους και να οδηγηθούν στη φυλακή, ενώ ο πατέρας τους, που κατηγορείται για παράπλευρες ενέργειες, να αφεθεί ελεύθερος. Στη φυλακή τούς ακολούθησαν και οι υπόλοιποι συνεργοί τους, δηλαδή τα τρία αδέλφια από τη δεύτερη οικογένεια που εμπλέκεται στην υπόθεση. Στις φυλακές, επίσης, οδηγήθηκε και ο 30χρονος οικογενειάρχης, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, χρησιμοποιούσε το σπίτι του για να κρύβει τις ποσότητες ναρκωτικών που διακινούσαν τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι υπόλοιποι τέσσερις συγκατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν αργά χθες το απόγευμα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά, λοιπόν, από τους “11” που απολογήθηκαν χθες γι’ αυτήν την πολύκροτη δικογραφία, η οποία αφορά εγκληματική δραστηριότητα μίας νεανικής συμμορίας που επιχειρούσε να αναλάβει τα ηνία στη διακίνηση κοκαΐνης στο Ηράκλειο, οι έξι οδηγήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην υπόθεση εμπλέκονται τα μέλη δύο οικογενειών, έχοντας κάνει τη διακίνηση ναρκωτικών και κυρίως κοκαΐνης “οικογενειακή υπόθεση”. Το απόγευμα της Κυριακής (6/10) ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος απολογιών που ξεκίνησε από το πρωί και αφορούσε τους βασικούς κατηγορουμένους, τα δύο αδέλφια με τον πατέρα από τη μία οικογένεια και τα τρία αδέλφια από την άλλη οικογένεια, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα βασικά πρόσωπα της εγκληματικής συμμορίας, όπως την έχει περιγράψει η Αστυνομία. Στο πλαίσιο της μαραθώνιας διαδικασίας, στη συνέχεια, αργά χθες το απόγευμα, ακολούθησε ο δεύτερος κύκλος απολογιών, με τα υπόλοιπα πέντε ακόμη άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Τα ευρήματα των ερευνών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από πολύμηνες έρευνες, η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και περιελάμβανε αστυνομικές έρευνες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η σύλληψη 11 ημεδαπών-μελών ομάδας που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 480,6 γραμμάρια κοκαΐνης,5 ζυγαριές ακριβείας, 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 12.215 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, σιδερογροθιά, 14 κινητά τηλέφωνα και πολυάριθμες συσκευασίες αποθήκευσης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 10 οχήματα και 4 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.