Λασίθι : Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Λαούς της Μέσης Ανατολής

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Χαιρετίζουμε όλους, φορείς, ομάδες και τον κόσμο που συμμετείχε και στήριξε τη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Λιβανέζικο και Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής που δοκιμάζονται στη φωτιά του πολέμου.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχε απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου, μέλος της ΕΕΔΥΕ. Χαιρετισμούς απηυθύναν η Μαρία Καραδήμου, Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου και η Μαριάνθη Ατσαλάκη, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αγ. Νικολάου.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Ειρήνη Τσοραΐδη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου, μέλους της ΕΕΔΥΕ. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη πόλη, όπου ο κόσμος συμπορεύτηκε και φώναξε συνθήματα: «ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ», «ΚΕΡΔΗ ΒΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ», «ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ», «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ».

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τις απειλές και επιθέσεις Ισραήλ και Ιράν, κλιμακώνεται και ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το κόστος του οποίου πληρώνουν για άλλη μια φορά οι λαοί που σφάζονται ή ξεσπιτώνονται.

Τα εγκλήματα αυτά που διαπράττει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ συντελούνται με τις στρατιωτικές πλάτες του ΝΑΤΟ και την οικονομική στήριξη των ΗΠΑ που δίνουν δισεκατομμύρια δολάρια από τις τσέπες του λαού της Αμερικής προς το Ισραήλ, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή, σκοπεύοντας προφανώς να εξασφαλίσουν την πρωτοκαθεδρία στην διαχείριση του πλούτου στη περιοχή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας τη πολιτική στήριξης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, στις γραμμές της Ε.Ε., στηρίζει στέλνει πολεμικό υλικό στην Ερυθρά Θάλασσας, βάζοντας τα παιδιά του λαού στο στόμα του λύκου, ενώ στην χώρα διατηρούνται ανοιχτές ΝΑΤΟικές βάσεις, όπως στη Σούδα αλλά και στρατιωτικές υποδομές εδώ, στο Λασίθι, με το κίνδυνο να γίνει η περιοχή ανά πάσα στιγμή στόχος επιθέσεων και αντιποίνων. Ακολουθεί την ίδια ακριβώς κατεύθυνση όπως με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων στη περιοχή, σε βάρος των λαών.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ όλα τα πολεμικά πλοία και οι στρατιώτες από την Ερυθρά Θάλασσα. Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ στο πλευρό των λαών να ζουν ελεύθεροι, στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα με το λαό κυρίαρχο σε αυτήν, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ …
ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου, μέλος της ΟΓΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.