Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες πάνω από 172.000 εκλογείς έως τις 14:15 – Ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για τη διαδικασία. Στις 14:15 στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχουν προσέλθει στις κάλπες 172.000 ψηφοφόροι
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τα εκλογικά κέντρα να έχουν ανοίξει από τις 07:00 ώστε υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους του κινήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι αισιόδοξα για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με το ενδεχόμενο ο αριθμός να ξεπεράσει 300.000 να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Αντίστοιχη εικόνα προσέλευσης μεταφέρουν και τα επιτελεία των έξι υποψηφίων -Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, που από την πλευρά τους «όργωσαν» τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο που διήρκεσε περί τις 100 μέρες (από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Ιουνίου).

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετείχαν 270.706 ψηφοφόροι. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έλαβε 508.431 ψήφους, ενώ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου είχε λάβει 676.165.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 172.000 ψηφοφόροι στις 14:15
Συνεχίζεται να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς η συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Στις 14:15 είχαν ψηφίσει περί τους 172.000 εκλογείς.

Ψήφισε ο Κώστας Λαλιώτης
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 167.000 ψηφοφόροι έως τις 14:00, αύξηση 21,4%
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις κάλπες έχουν προσέλθει 167.814 φίλοι και μέλη ώς τις 14:00. Η αύξηση σε σχέση με τις εκλογές του 2021 είναι 21,4%. Τότε, είχαν ψηφίσει 138.233 άτομα.

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος – «Χρειάζεται μια άλλη πρόταση εξουσίας»
Στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων ψήφισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 2012-2015 Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τόνισε πως «χρειάζεται ένας άλλος πόλος, μια άλλη πρόταση εξουσίας» και ότι «αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «για τη φυσιολογική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για τη σταθερή πορεία της χώρας, της οικονομίας των θεσμών της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο πρέπει να υπερβούμε την ασυμμετρία του κομματικού συστήματος. Τώρα χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μία άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη έχοντας συνείδηση της ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση».

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 154.000 έως τις 13:30
Πάνω από 154.000 εκλογείς έχουν οδηγηθεί στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ώς τις 13:30.

Ντύθηκε… ΠΑΣΟΚ και πήγε να ψηφίσει στις εκλογές
Στο εκλογικό κέντρο της Πύλης Τρικάλων, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής ένας ηλικιωμένος με καταπράσινη αμφίεση, σημαία του ΠΑΣΟΚ, κορνιζαρισμένες αφίσες του Ανδρέα Παπανδρέου και παραδίπλα μια γκλίτσα με σκαλισμένο τον πράσινο ήλιο.

Ο 85χρονος Βασίλης Ζάμπρας από τους Καλογήρους του δήμου Πύλης δήλωσε, σύμφωνα με το trikalaopinion.gr, βέβαιος ότι ήρθε η ώρα να… ξαναπρασινίσει ο τόπος.

Στις κάλπες πάνω από 142.000 ψηφοφόροι
Στις 13:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει πάνω από 142.000 ψηφοφόροι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τις εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων θα ξεπεράσει τις 300.000 να διαφαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν.

Σκανδαλίδης: Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω, πολύ περισσότεροι από 300.000 θα ψηφίσουν
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος πως «εγώ έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα έρθουν σήμερα και φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στο πόδι σε μια δημοκρατική διαδικασία η οποία είναι υποδειγματική για όλα τα κόμματα». Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε εκτιμήσει ότι παραπάνω από 300.000 θα πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «την άλλη Δευτέρα το πρωί όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια καινούργια αρχή και θα δώσει τη μάχη του», συμπληρώνοντας πως «ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.