Το πρώτο επίσημο εργαστήρι κατασκευής Κρητικής κατσούνας και οι παραγγελίες ανά τον κόσμο στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο»!

Action 24 Το πρώτο επίσημο εργαστήρι κατασκευής Κρητικής κατσούνας και οι παραγγελίες από όλο τον κόσμο

Από τον Έλληνα που ζει στη Σουηδία, στον Viral Κρητικό που στέλνει κατσούνες στην Σουηδία και σε όλο τον κόσμο, αυτή ήταν η πάσα που χρειάστηκαν στην εκπομπή “Action Σαββατοκύριακο” με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Βαγγέλη Γιακουμή , ώστε να αφιερώσουν τηλεοπτικό χώρο και χρόνο στον Μάρκο Σμυρνάκη και το πρώτο επίσημο εργαστήρι κατασκευής Κρητικής κατσούνας που άνοιξε τις πύλες του.

Το πρωί του Σαββάτου 05 Οκτωβρίου, ο viral Κρητικός έκανε την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό αέρα του action 24 και μίλησε για το πως έχει καταφέρει να συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές στα βίντεο του και να ταξιδέψει με αυτό τον τρόπο τις κρητικές κατσούνες και τις κατσουνάδες του σε κάθε γωνιά της γης.

Η σύνδεσή πραγματοποιήθηκε μέσω Skype και είχε ως κεντρικό θέμα την παρουσίαση του katsounes.gr, του πρώτου επίσημου εργαστηρίου κατασκευής Κρητικής κατσούνας και τον σύγχρονο τρόπο προώθησης ενός παραδοσιακού προϊόντος με σκοπό πάντα να αναδείξει την κρητική κατσούνα, τις βούργιες και τα σαρίκια, παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα που αποτελούν σήματα κατατεθέν της κρητικής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στον “απίστευτο τρόπο προώθησης της κρητικής κατσούνας” όπως ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής κ Καμπουράκης, καθώς και στην ιστορία του katsounes.gr, το οποίο μετράει ήδη 10 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα νεανικής και οικογενειακής επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Το εργαστήρι προάγει την παράδοση και τη χειροποίητη τέχνη της κατασκευής της Κρητικής κατσούνας, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης. Μέσα από τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι τρόποι χρήσης καθώς και οι τα ξύλα που κατασκευάζονται οι κρητικές κατσούνες.

Η συγκεκριμένη εκπομπή με τον χαρακτήρα και τους αξιόλογους δημοσιογράφους, προσφέρει σημαντική ενημέρωση σε θέματα οικονομίας, κοινωνίας και πολιτικής, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για να επικοινωνήσει την προσπάθειά του katsounes.gr ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις παραδόσεις της Κρήτης, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το katsounes.gr επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους παρουσιαστές Δημήτρη Καμπουράκη και Βαγγέλη Γιακουμή, καθώς και την ομάδα του Action 24, για την ευκαιρία που του έδωσαν να μοιραστούν το πάθος και την ιστορία τους με το ευρύτερο κοινό της Αθήνας. Ας κλείσουμε λοιπόν με δύο αφιερωμένες κατσουνάδες για ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Στο Action 24,
τo Αθηναϊκό κανάλι.
Οι κατσούνες είναι αφορμή
να σμίξουμε και πάλι.

Με Καμπουράκη και Γιακουμη,
ώρες θα μιλάμε.
Έχουμε πολλά να πούμε
Για την Κρήτη που αγαπάμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.