Ρέθυμνο:Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΡ από τον Γεώργιο Ξηράκη

Μετά από πολύμηνες βολιδοσκοπήσεις και διαβουλεύσεις από εκπροσώπους αρκετών σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Ρεθύμνου και αφού αναλύσαμε αρκετά κρίσιμα σημεία δομής, οργάνωσης και επικοινωνίας του αθλήματος που οι περισσότεροι αγαπήσαμε με πάθος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι η ώρα να αφήσουν όλοι τις όποιες προσωπικές επιθυμίες και φιλοδοξίες στην άκρη και να βρούμε λύσεις ώστε το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο να αποκτήσει και πάλι εξωστρέφεια, να αποκτήσει και πάλι το ανάστημα που δικαιούται και γιατί όχι να ωριμάσουν οι συνθήκες που θα βοηθήσουν να καμαρώσουμε και πάλι ομάδες που θα εκπροσωπούν το Ρέθυμνο σε υψηλές κατηγορίες ανταγωνιστικά.

Βλέποντας την διάθεση για συνεργασία μεταξύ της πλειοψηφίας των ομάδων και ελπίζοντας ότι αυτή η διάθεση δεν θα αλλοιωθεί στο πρώτο άτυχο αποτέλεσμα, όπως δεσμεύτηκαν, αποφάσισα να δεχτώ την πρόσκληση των ομάδων να συμμετάσχω σαν επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Ρεθύμνου στις 24 Οκτωβρίου, για την ανάδειξη νέας εκτελεστικής επιτροπής, θα θέσω υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου.

Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να συμμετάσχουν όλοι όσοι εκφράσουν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι είτε για την θέση του προέδρου, είτε για μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να προσφέρουν, θα ήθελα την επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξάρτητα του αν εκλεγεί κάποιος ή όχι, να δηλώσουμε παρόντες και πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στις επιτροπές οι οποίες θα έχουν και τον κύριο όγκο δουλειάς. Δεν θέλουμε μία ΕΠΣΡ ολιγομελή και «κλειστή».

Στο Ρέθυμνο υπάρχει αρκετό ποδοσφαιρικό ταλέντο, οργανωμένες ακαδημίες και διάθεση για πιο σπουδαία πράγματα. Πρέπει να δοθούν λύσεις στα γηπεδικά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, καθώς και να φροντίσουμε όλοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια οι ομάδες τις περιφέρειας οι οποίες αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Δεν έχει νόημα ένα πρωτάθλημα 8 ή 10 ομάδων, αυτό δηλώνει συρρίκνωση και όχι ανάπτυξη.

Μετά από την μακροχρόνια ενασχόληση μου με τον χώρο του ποδοσφαίρου, από διάφορες θέσεις, πρώτα σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με πολυετείς συμμετοχές στην Α’ & Β’ Εθνική κατηγορία, μετά σαν προπονητής (κάτοχος διπλώματος UEFA A’) με τίτλους τόσο στο Ρέθυμνο (πρωτάθλημα, κύπελλο με Αστέρα Ρεθύμνου, super cup με Επισκοπή) όσο και στα Χανιά (super cup με Μινώταυρο) και 3 ανόδους σε παραπάνω κατηγορία (Αστέρας, Μινώταυρος, Επισκοπή) και αργότερα, μετά την παύση της προπονητικής ενασχόλησης μου, από την θέση του παράγοντα, θεωρώ ότι έχω την εμπειρία μαζί με την συνεργασία των εκλεγμένων συμβούλων, των μελών των επιτροπών αλλά και την βοήθεια των αρκετών έμπειρων παλαιμάχων από τους οποίους ποτέ δεν ζητήθηκε η συμβουλή τους, να φέρουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο να δικαιώνει την προσπάθεια και τις θυσίες όλων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.