Ψήφισμα από το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης για την τακτοποίηση παλαιών πολεοδομικών προστίμων και προσαυξήσεων.

Ομόφωνα αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης την στήριξη του στο αίτημα του συλλόγου Οικιστών για επαναφορά του Νόμου 4178 για την τακτοποίηση παλαιών πολεοδομικών προστίμων και προσαυξήσεων.

Ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αιτήματος του συλλόγου Οικιστών εκτός σχεδίου πόλεως Ηρακλείου και εκατοντάδων οικογενειών για επαναφορά του Ν.4178 άρθρα 11 και 23 για την τακτοποίηση παλαιών πολεοδομικών προστίμων και των προσαυξήσεων τους.

Το αίτημα του Προέδρου του συλλόγου Μιχάλη Βλαχάκη προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Ευάγγελο Ζάχαρη, εισηγήθηκε στο σώμα ο ίδιος ο κ. Ζάχαρης και δόθηκαν διευκρινήσεις από τον παριστάμενο εκπρόσωπο του προεδρείου του συλλόγου Οικιστών.

Ειδικότερα ,όπως αναφέρεται στα πρακτικά του συμβουλίου κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024: «αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με θέμα: «Επαναφορά σε ισχύ των άρθρων 11 και 23 του Ν. 4178/2013 για τους Οικιστές εκτός σχεδίου πόλης Δήμων Ν. Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης» και συγκεκριμένα:

Να τεθεί ξανά σε ισχύ η σχετική διάταξη του νόμου 4178/2013 άρθρα 11 και 23, για χρονικό διάστημα ενός έτους, στα πλαίσια του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» , στο «άρθρο 25 – Ρύθμιση οφειλών προς Δήμους» προκειμένου να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα σχετικά πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και όσοι δεν είχαν αξιοποιήσει από άγνοια την ανωτέρω σχετική διάταξη νόμου εν όσο ήταν σε ισχύ, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται και στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.