Κρήτη:Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας

Η προώθηση ζητημάτων που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα στην Κρήτη, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τα συναρμόδια υπουργεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με την συμμετοχή του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Νίκου Δημάκη και υπηρεσιακών στελεχών, ο Γ. Ματαλλιωτάκης ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν την χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν οι προοπτικές διεθνοποίησης των πανεπιστήμιων και η αξιοποίηση κονδυλίων που διατίθενται μέσω του σχετικού πλαισίου δράσης, το οποίο εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας. Συζητήθηκε επίσης η συνδρομή που μπορεί να προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης συνολικά στην αναπτυξιακή προοπτική των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δρ. Αναστάσιο Γαϊτάνη. Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση των ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων, ειδικά σε τομείς σχετιζόμενους με την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην Κρήτη. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΕΚ, της Περιφέρειας Κρήτης και ιδρυμάτων του νησιού, προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Στις συναντήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεύονταν από τον Ειδικό Σύμβουλό του, Καθηγητή Χρήστο Φλώρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.