Χανιά :«Δέχτηκα τρεις πυροβολισμούς, γύρισα καταματωμένος και του ‘παιξα» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου κυνηγού

Από μηδενική βάση ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η δίκη για το φονικό στο Μπαλί Μυλοποτάμου, τον Νοέμβριο του 2019 με κατηγορούμενο έναν 49χρονο σήμερα κτηνοτρόφο και θύμα έναν 49χρονο κυνηγό.

Ο 49χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια. «Δέχτηκα 3 πυροβολισμούς. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Γύρισα καταματωμένος και του’παιξα» ανέφερε ο κατηγορούμενος στο άκουσμα της κατηγορίας.

Η συγκεκριμένη δίκη είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023 ωστόσο ένα απρόοπτο συμβάν τον Ιανουάριο του 2024 οδήγησε σε επ’ αόριστον αναβολή της και τελικά σε επανεκκίνσή της εννέα μήνες μετά!

Ο λόγος αφορούσε προσωπικό πρόβλημα ενός εκ των ενόρκων ο οποίος αποχώρησε και έτσι το δικαστήριο προχώρησε σε νέα σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Ο 49χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλα άτομα όταν ο σκύλος του μπήκε στο μαντρί του 45χρονου (τότε) κτηνοτρόφου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία με συνέπεια και οι δύο να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου κυνηγού.

O 45χρονος -τότε κτηνοτρόφος- υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και δήλωσε πως το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δράστη, ο κυνηγός πυροβόλησε εναντίον του και αφού τον τραυμάτισε, εκείνος ανταπέδωσε τα πυρά, χτυπώντας τον θανάσιμα.

Στο μεταξύ τα αστυνομικά μέτρα στο δικαστικό μέγαρο ήταν ιδιαίτερα ισχυρά καθώς υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η δίκη διεκόπη λόγω κωλύματος των δικηγόρων και των δύο πλευρών και θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

zarpanews.grhttps://www.zarpanews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.