Χανιά: Για πρώτη φορά το λιμάνι της Σούδας έγινε home port κρουαζιέρας

Ιστορική ημέρα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στα Χανιά με εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο ξεκινώντας από την Σούδα την κρουαζιέρα τους

Χανιά: Για πρώτη φορά το λιμάνι της Σούδας έγινε home port κρουαζιέρας

Το γαλλικό κρουαζιερόπλοιο «Renaissance» κατέπλευσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 21/9 στο λιμάνι της Σούδας προερχόμενο από την Σαντορίνη μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες.

Και ενώ – ως συνήθως – οι επιβαίνοντες βγήκαν για βόλτες στην πόλη, σε παραλίες και σε άλλα αξιοθέατα, την ίδια ώρα εκατοντάδες άλλοι, οι οποίοι έφτασαν αεροπορικώς στα Χανιά, επιβιβάστηκαν στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο της γαλλικής εταιρείας.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική επιβίβαση 317 τουριστών κρουαζιέρας που έχει γίνει από τα Χανιά, αποτελώντας και την ιστορική πρώτη φορά που το λιμάνι της Σούδας μετατρέπεται σε «Home Port» για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

 

 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, «σήμερα με απόλυτη επιτυχία έγινε επιβίβαση 317 επιβατών στην πλειοψηφία τους Γάλλων ,  από το λιμάνι της Σούδας στο πλοίο αυτό με διαδικασία ελεγχου Σεγκεν και όλα λειτούργησαν άψογα ώστε να λάβουμε τα συγχαρητήρια της εταιρείας.

Ήταν κάτι που  ως ΛΤΝΧ το μελετούσαμε και το επιδιώκαμε πολλά χρόνια  και έφτασε επιτέλους σήμερα 21 Σεπτ 2024 η ιστορική αυτή στιγμή.  Έγινε η  επιτυχημένη αρχή και  σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.

 

 

Τα οικονομικά οφέλη για κάθε προορισμό HOME PORT είναι πολλαπλάσια  (έως 5 φορές ανά άτομο) από τον απλό επισκέπτη κρουαζιέρας όπως ειδικές  μελέτες αποδεικνύουν.

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να φτάσουμε ως εδω , ειδικά το προσωπικό φύλαξης και ασφάλειας, τον Υπεύθυνο Λιμεν. Εγκαταστάσεων φίλο Δημήτρη Χρηστεα  για την εξαιρετική οργάνωση  της διαδικασίας και τον Ναυτικό πράκτορα κ Λυκούργο Χονδρακη που πήρε το επιχειρηματικό ρίσκο να τολμήσει  να γίνει  η επιβίβαση επιβατών  στην Σούδα για πρώτη φορά ΜΑΖΙΚΑ.»flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.