Εξακολουθούν να εισπράττουν κτηνοτροφικές επιδοτήσεις οι κατηγορούμενοι για τις συμμορίες του τρόμου

Εξακολουθούν να εισπράττουν κτηνοτροφικές επιδοτήσεις οι κατηγορούμενοι για τις συμμορίες του τρόμου

Δεν υπάρχει μέρα κυριολεκτικά που να μην εμφανίζονται στα πινάκια του πρωτοδικείου Χανίων τα ονόματα των μελών των οικογενειών της Κισσάμου που βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για σύσταση συμμορίων που για πολλά χρόνια, εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν κατοίκους και ιδιοποιούνται περιουσίες μέσω παράνομης βόσκησης, καταστρέφοντας καλλιέργειες.

Την εβδομάδα που μας πέρασε που ήταν και η πρώτη εβδομάδα του δικαστικού έτους, ήταν προγραμματισμένες τουλάχιστον πέντε υποθέσεις, για αγροζημιές κλπ ωστόσο καμία δεν εκδικάστηκε λόγω αναβολών που δόθηκαν για διάφορους λόγους…

Στο μεταξύ, πάνω από 200 δικογραφίες έχουν συρραφεί από το οργανωμένο έγκλημα στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί τέσσερα άτομα ενώ οι κατηγορούμενοι είναι πάνω από 30.

Στο μεταξύ η δικογραφία σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαβιβαστεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο αρμόδιο Υπουργείο καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου προστασίας από την Αδεσποτία, φαίνεται πως η συγκεκριμένη οικογένεια κτηνοτρόφων ακόμα και μέχρι σήμερα λαμβάνει ετήσια επιδότηση 86.000 ευρώ!

Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη την Τρίτη στο Δημαρχείο Κισσάμου, στη διάρκεια της οποίας, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή εξήγησε στους παρευρισκόμενους πόσο σημαντικό είναι να δώσουν κατάθεση στον ανακριτή, να δηλώσουν υποστήριξη της κατηγορίας να κρατήσουν -όπως είπε- τη δικογραφία ζεστή.

Εκτιμάται ότι περίπου 65 θύματα των φερόμενων συμμοριών θα εκπροσωπηθούν στη δίκη ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης ακούστηκαν σοκαριστικές καταγγελίες για συνέχιση των ίδιων πρακτικών παρά τις προφυλακίσεις, για εκβιασμούς και απειλές αλλά και για πιέσεις που δέχονται μάρτυρες  να αλλάξουν τις καταθέσεις τους, ακόμα και από δικηγόρους των κατηγορουμένων!

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, δήλωσε αδυναμία κατάσχεσης των ζώων (σσ οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για αδέσποτα) ενώ εκτίμησε ότι η οικονομική ζημιά του Δήμου από τις κλοπές νερού ξεπερνά τα 100.000 ευρώ!

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.