Χανιά : Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα

Με αφορμή την συμπλήρωση 83 χρόνων από την εκτέλεση των 32 αγωνιστών-επαρχιωτών μας από τους Γερμανούς κατακτητές στην Παλαιόχωρα, σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με την Ενορία Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποίησαν Μνημόσυνο στη Μνήμη των Θυμάτων του ναζισμού στο Κοιμητήριο Αγ. Γεωργίου στην Παλαιόχωρα.

Παρόντες από πλευράς της Δημοτικής Αρχής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχαήλ Τωμαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Βαρδουλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Καλαϊτζάκη – Περράκη, Αικατερίνη Σαρικάκη, Στυλιανός Καλογρίδης και Αριστέα Σημαντηράκη.

Το παρών έδωσαν επίσης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας Ευγενία Καστρινάκη, με την υποδιευθύντρια Γεωργία Καμάρη συνοδεία αντιπροσωπείας μαθητών, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου Νικόλαος Αποστολάκης και μέλη του συλλόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυρίων και Δεσποινίδων Παλαιόχωρας Ευαγγελία Φραντζεσκάκη με μέλη του Συλλόγου, η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρας Σταματία Σταυρίδου, καθώς και δημότες του Δήμου μας.

Στη λιτή τελετή και με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα Νικόλαο Λαμπάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παλαιόχωρα, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχαήλ Τωμαδάκη, στη συνέχεια εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, τηρήθηκε η ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε το ριζίτικο τραγούδι από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου.

Ο ιερέας Νικόλαος Λαμπάκης έκανε μία σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, συμβουλεύοντας τους παρευρισκόμενους μαθητές να μάθουν την τοπική ιστορία για να μην ξεχαστούν ΠΟΤΕ οι Ήρωες αυτοί, που χάρη στην αυτοθυσία τους, ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.