Χανιά:Μόλις δύο ώρες μάθημα την μέρα για τους μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακίων

Ημερομηνία:

Μετά βίας δύο ώρες μάθημα την ημέρα κάνουν οι μαθητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σφακίων λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «με μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση καταγγέλλουμε ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμόδιων αρχών για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο και Λύκειο Χώρας Σφακίων υπολειτουργεί από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2024. Συγκεκριμένα, τα παιδιά μας κάνουν μετά βίας δύο ώρες μάθημα την ημέρα, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινούσε κανονικά και χωρίς προβλήματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες καθηγητών: ΠΕ01 (Θεολόγος), ΠΕ02 (Φιλόλογος), ΠΕ04.01 (Φυσικός), ΠΕ04.02 (Χημικός), ΠΕ04.04 (Βιολόγος), ΠΕ05 (Γαλλικής Γλώσσας), ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας), ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), ΠΕ86 (Πληροφορικής).

Παρά τις επαφές μας με τους υπευθύνους και την επιμονή μας, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση, καθώς η επίταξη των τριών καθηγητών που έγινε δεν αντιμετώπισε κανένα από τα προβλήματα. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ως γονείς, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση, η οποία υπονομεύει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αδικαιολόγητη υποβάθμιση. Πρόκειται για ένα χρόνιο ζήτημα που επαναλαμβάνεται σχεδόν τα τελευταία δέκα χρόνια και ταλανίζει τις οικογένειές μας, αλλά και το ίδιο το σχολείο, αναγκάζοντας παιδιά και γονείς να εγκαταλείπουν τα Σφακιά προς αναζήτηση καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών.

Παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά το σχολείο φαίνεται να είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμους καθηγητές, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι άδειες δεν ελέγχονται εγκαίρως, προκύπτουν κενές θέσεις, που καλύπτονται πάντα στις τελευταίες φάσεις της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας τους μαθητές για μεγάλο χρονικό διάστημα με τεράστια μαθησιακά κενά και όχι μόνο.

Σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος του σχολείου, κατάληψη της δευτεροβάθμιας Χανίων και προσφυγή στον εισαγγελέα.
Απαιτούμε άμεσα τη στελέχωση του σχολείου μας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας»https://www.haniotika-nea.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «ΔΗΠΕΘΕ...

Το πρόγραμμα των δράσεων. Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Πινακοθήκη...

Δήμος Χανίων:Παρουσιάστηκε η τελική μελέτη για τη...

Ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και των...

Παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «ΔΗΠΕΘΕ...

Το πρόγραμμα των δράσεων. Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Πινακοθήκη...

Δήμος Χανίων:Παρουσιάστηκε η τελική μελέτη για τη...

Ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και των...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Γνωριμία με την γλώσσα μας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία,...

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Όπως επιβεβαιώνει νέα μελέτη. Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική...

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει το ΣτΕ

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...