Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 81Η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου παραβρέθηκε σήμερα Κυριακή ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων , στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας και την Επιμνημόσυνη δέηση στην συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανδημοτικό μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος τιμώντας τη μνήμη των 461 θυμάτων που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής για τα οποία και έγινε και προσκλητήριο νεκρών. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου, παρακολούθησε την ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ευτύχη Παπαδοπετράκη, το Βουβό Πεντοζάλη του Πένθους και την απόδοση του Ύμνου της Βιάννου, από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης και Φουστανάκης και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπεριφερειάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι απ’ όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, Συλλόγων και Αντιστασιακών Οργανώσεων.

.

Τα σχόλια είναι κλειστά.