Χανιά:Ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Αλ. Μαρκογιαννάκη

Στους αγιασμούς που τελέστηκαν σήμερα σε σχολεία των Χανίων παρευρέθηκε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε την ευκαρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και να συζητήσει με μαθητές και μαθήτριες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στις δηλώσεις που έκανε με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων τόνισε: «Σήμερα είναι η μέρα ευχών για το νέο σχολικό έτος. Εύχομαι, λοιπόν, σε όλη τη σχολική κοινότητα των Χανίων – στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά πάνω από όλα στους μαθητές και στις μαθήτριες – να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, αποδοτική και ωφέλιμη από κάθε άποψη, πάνω από όλα για τα παιδιά μας, που μέσα από το σχολείο προετοιμάζονται για το δικό τους καλύτερο μέλλον.

Για την πολιτεία, την κυβέρνηση, το υπουργείο, εμάς τους βουλευτές και την αυτοδιοίκηση είναι μέρα ευθύνης. Όλοι εμείς μαζί έχουμε την ευθύνη για την Παιδεία και τα σχολεία, απέναντι σε γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, με 10.000 μόνιμους διορισμούς, με χρηματοδοτήσεις υποδομών, με την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων και άλλα. Οι ανάγκες βέβαια είναι πάντα μεγαλύτερες και για αυτό έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την Παιδεία, να καλύψουμε τις θέσεις εκπαιδευτικών, να βελτιώσουμε τις αποδοχές τους, να βελτιώσουμε τις υποδομές.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους, λοιπόν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.