Ηράκλειο:Αναφορά Αυγενάκη για το Υποθηκοφυλάκειο Αρκαλοχωρίου

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριο Παπαστεργίου

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας μεταφοράς του Υποθηκοφυλακείου Αρκαλοχωρίου στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Κρήτης»

ΑΝΑΦΟΡΑ
Αθήνα, 11.09.2024
Η συνημμένη επιστολή του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μίνωα Πεδιάδος» αναφέρεται στο αίτημα για την παράταση της προθεσμίας μεταφοράς του καταργούμενου Μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αρκαλοχωρίου, στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Στις 17-1-2024 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τεύχος Δεύτερο (Β΄) φύλλο 298 η κατάργηση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αρκαλοχωρίου … μεταφέρεται απευθείας εκ του νόμου, σύμφωνα με τις περ. α΄ και β΄ της παρ.4 του άρθρου 15 του ν.4512/2018, από την 4η Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη, στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Κρήτης

… Πληροφορηθήκαμε πριν μερικές ημέρες ότι το Κτηματολόγιο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραλάβει το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου Αρκαλοχωρίου εντός ολίγων ημερών.

Ως γνωστόν λόγω της ειδικής κατάστασης που επικρατεί στο Αρκαλοχώρι μετά το σεισμό της 27-09-2021 οι κάτοικοι, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, για την ολοκλήρωση του φακέλου τους βρίσκονται μπροστά σε έναν Γολγοθά γραφειοκρατίας και ένα κυκεώνα εγγράφων.

…1. ΛΗΓΕΙ στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 (δεν έχει οριστεί αν και ζητήθηκε νέα προθεσμία) η προθεσμία υποβολής κατάθεσης φακέλων οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής.

2. ζητούνται καθημερινά από το Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου δεκάδες πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και διάφορα άλλα έγγραφα, αντίγραφα συμβολαίων, αντίγραφα μερίδων κλπ.

3. Στο υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου έχουν κατατεθεί περί τις 50 αιτήσεις πιστοποιητικών για την δικάσιμο της 24ης Σεπτεμβρίου 2024 που αφορά τις απαλλοτριώσεις.

4. Παρόμοιο αίτημα παράτασης παράδοσης του Υποθηκοφυλακείου σας έχει υποβάλει και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας …
5. Σχετικό αίτημα έχει υποβάλει και η Υποθηκοφύλακας Αρκαλοχωρίου όπου από 01-01-2023 μέχρι και 09-07-2024 εκτελούσε και χρέη αναπληρώτριας Yποθηκοφύλακας Βιάννου λόγω συνταξιοδότησης της προκατόχου.
… ΖΗΤΟΥΜΕ να εφαρμοστούν τα αναγραφόμενα στο παραπάνω ΦΕΚ και να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ομαλής μετάβασης στο νέο καθεστώς μέχρι τέλους του 2024».

Παρακαλούμε, όπως, προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση και την, κατά το καλύτερο δυνατόν, διευθέτηση του προαναφερόμενου ζητήματος.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Τα σχόλια είναι κλειστά.