Ιεράπετρα: Πέντε συλλήψεις κτηνοτρόφων και κατοίκων για ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν χθες οι κάτοικοι στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας, οι οποίοι αποφάσισαν της περιοχής να μαζέψουν από τα κτήματα τους ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα.

Η κατάσταση έφτασε στα άκρα, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια μεταξύ κτηνοτρόφων και κατοίκων, μετά από καταγγελίες πολιτών στον Δήμο Ιεράπετρας για μεγάλες ζημιές από ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα. Αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής και στη συνέχεια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου μετέβησαν στην περιοχή. Εν μέσω «εμπόλεμης» κατάστασης μεταξύ κτηνοτρόφων και κατοίκων η υπόθεση έληξε με την κατάσχεση περίπου διακοσίων αιγοπροβάτων, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις εκατέρωθεν κτηνοτρόφων και κατοίκων της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν περιστατικά αυθαιρεσίας και ζημιές σε καλλιέργειες από αιγοπρόβατα συγκεκριμένου κτηνοτρόφου. Στην περιοχή μετέβη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και διοικητή του τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, Νίκο Τζουμάκα, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουγιουμουτζάκη. Λίγο αργότερα στην Καλαμαύκα πήγε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Σπυριδάκης, εκεί αντιμετώπισαν έκρυθμη κατάσταση με τους πολίτες να ζητούν άμεσες λύσεις , μετά τις ζημιές που έχει υποστεί η περιουσία τους.

Για να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί κλήθηκε η Αστυνομία της Ιεράπετρας, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή μετέβησαν σημαντικές ενισχύσεις των ΤΑΕ Ηρακλείου, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Ομάδα κατοίκων της περιοχής κατάφερε να απομονώσει 200 ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα, από τα οποία άλλα είχαν σήμανση και άλλα όχι. Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε από την οικογένεια του κτηνοτρόφου με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία. Οι ίδιοι κατήγγειλαν, ότι οι κάτοικοι αφαίρεσαν τα αιγοπρόβατα μέσα από δικό τους περιφραγμένο χώρο.

Η κατάσταση μεταξύ της οικογένειας του κτηνοτρόφου και κατοίκων της περιοχής έφτασε εκτός ελέγχου, προκαλώντας την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του κτηνοτρόφου της περιοχής και ενός μέλους της οικογένειάς του, που προσπάθησε να τον υπερασπιστεί, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών κατοίκων της Καλαμαύκας μετά από κατάθεση εκατέρωθεν μηνύσεων. Και οι πέντε συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σπυριδάκης, τις οποίες και θα θέσει υπόψιν του Εισαγγελέα Λασιθίου αύριο το πρωί, ενώ τόνισε στην ΕΡΤ; «Πρέπει η πολιτεία να προστατέψει τις περιουσίες των πολιτών μας. Δεν μας φοβίζει τίποτα θα εφαρμόσουμε το νόμο».https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.