Ρέθυμνο:“Ποιός θα είναι ο οδηγός της παρέας απόψε;” από την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων

Με κεντρικό σύνθημα “ποιός θα είναι ο οδηγός της παρέας απόψε” η Πρωτοβουλία για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό , την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Ρεθύμνου επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη του νομού στην κατεύθυνση ελέγχου και περιορισμού του αλκοόλ. Δημιούργησαν για αυτό τον σκοπό μια αφίσα με το παραπάνω σύνθημα ευελπιστώντας να πετύχουν ότι η επίσημη Πολιτεία δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα: Ελεγχο στον αλκοόλ, έλεγχο στην οδήγηση, με στόχο ένας της παρέας να γίνει ο οδηγός που θα γυρίσει τους υπόλοιπους πίσω με ασφάλεια στο σπίτι τους, αρκεί να μην έχει πιει.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ “Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ” ΑΠΟΨΕ αναφέρει η αφίσα. H απάντηση: “Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ“.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα πιάσει τόπο και θα καταφέρει, αργά αλλά σταθερά, να δημιουργήσει μια νέα συνθήκη στους τρόπους διασκέδασης και κατανάλωσης αλκοόλ στο νησί. Γιατί είναι πράγματι τραγικό, να χάνονται κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές από το αλκοόλ και την στοιχειώδη (μη τήρηση) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που υποχρεώνει στο προφανές: στην οδήγηση χωρίς την κατανάλωση αλκοόλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.