Ηράκλειο: Ελεύθερος ο Αντιδήμαρχος μετά τη μήνυση για την κοπή του δέντρου

Ηράκλειο: Ελεύθερος ο Αντιδήμαρχος μετά τη μήνυση για την κοπή του δέντρου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Μετά την σύλληψη, αφέθηκαν ελεύθεροι ο Αντιδήμαρχος Νικος Γιαλιτακης, ο ανάδοχος και το προσωπικό του.

 

Δήλωση του Δημάρχου:

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, προχωρεί και θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των δέντρων εκείνων, που αποδεδειγμένα συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Αυτό έχει κριθεί, έχουν ληφθεί όλες οι νόμιμες αποφάσεις και εγκρίσεις και έτσι, εκτελώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρούμε. Το κάναμε ήδη, έγινε σήμερα και θα ολοκληρωθεί.
Αντιδράσεις μπορεί να υπάρχουν και είναι κατανοητό. Άλλωστε, συμμερίζομαι και προσωπικά ότι η απομάκρυνση ενός δέντρου είναι κάτι δυσάρεστο. Το ερώτημα είναι τι προέχει; Προέχει η ασφάλεια; Προέχει η ανθρώπινη ζωή; Η απάντηση νομίζω είναι προφανής.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν προχωρεί, θα αναλάβουμε οποιοδήποτε κόστος για αυτό, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε προσωπικού κόστους. Περιμένουμε βεβαίως και από όλες τις υπόλοιπες αρχές να ενεργήσουν σύμφωνα με το καθήκον τους και βεβαίως όλοι ευρισκόμενοι στο πλαίσιο της νομιμότητας

Τα σχόλια είναι κλειστά.