Τουρκία: Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη – Κάηκαν ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες

Δεκάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη στα περίχωρα της Σμύρνης στην Τουρκία, από πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Τουρκία: Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη – Κάηκαν ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες

Όλη νύχτα εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν μάχη με τον χρόνο ώστε να εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν περαιτέρω στον αστικό ιστό.

Δεκάδες σπίτια όμως στα περίχωρα της Σμύρνης έγιναν στάχτη και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Κορδελιό και άλλες περιοχές της πόλης.

«Οι φλόγες εδώ έχουν εξαπλωθεί και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Εδώ στην περιοχή που βρισκόμαστε, όλοι έχουν βγει στον δρόμο. Ελπίζουν και περιμένουν να σβηστεί η πυρκαγιά», μετέδωσε το δελτίο του TRT Haber.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο καθώς προκαλούν συνέχεια αναζωπυρώσεις.

«Η φωτιά αναζωπυρώθηκε με τους ισχυρούς ανέμους. Καίει μεγάλες εκτάσεις. Είπαμε πως η Σμύρνη έχει πνιγεί στους καπνούς. Κι όσο περιμέναμε να την θέσουν υπό έλεγχο αυτή αναζωπυρώθηκε», μετέδωσε το δελτίο του Habertürk.

Τα εναέρια μέσα δεν πέταξαν για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι τοπικές αρχές είπαν πως όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξέσπασε από ένα πικνίκ μέσα στο δάσος που έστησαν τρεις πολίτες.

Η φωτιά προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να λέει γιατί δεν ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό ενώ ζήτησαν πιο αυστηρές ποινές για τους εμπρηστές με τον υπουργό να απαντά πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

72 πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε όλη την Τουρκία. Από αυτές οι 45 τέθηκαν υπό έλεγχο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.