Μάθιου Πέρι: Ποινική δίωξη σε 5 πρόσωπα για τον θάνατο του ηθοποιού των «Friends»

Μάθιου Πέρι: Ποινική δίωξη σε 5 πρόσωπα για τον θάνατο του ηθοποιού των «Friends»

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι ομοσπονδιακές Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο βοηθός του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος φέρεται να του έκανε τις μοιραίες ενέσεις με κεταμίνη που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Συλλήψεις

Σχεδόν 10 μήνες μετά τον θάνατο του ηθοποιού των «Friends», ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρτιν Εστράντα, άσκησε δίωξη εναντίον πέντε ανθρώπων για τον ξαφνικό χαμό του.

«Μετά τον θάνατο του κύριου Πέρι τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι αστυνομικές Αρχές, το γραφείο μου και οι συνεργάτες μας που εκπροσωπούνται σε αυτό το στάδιο, ξεκίνησαν μια εις βάθος έρευνα ευρείας εμβέλειας. Αυτή η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ υπόγειο εγκληματικό δίκτυο υπεύθυνο για τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων κεταμίνης στον κύριο Πέρι και σε άλλους», είπε ο Εστράντα.

Αυτό το δίκτυο περιλάμβανε δύο γιατρούς, δύο μεσάζοντες και τον ίδιο τον βοηθό του Μάθιου Πέρι, Κένεθ Ιγουαμάσα, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε κάνει 27 ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό μέσα σε πέντε ημέρες, πριν τον θάνατό του.

Ο 59χρονος βοηθός ήταν στο πλευρό του από το 1994 και ήταν εκείνος που βρήκε τον Πέρι νεκρό στην πισίνα το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Μια από τους μεσάζοντες είναι Τζάσμιν Σάνγχα, γνωστή στις Αρχές και ως «η βασίλισσα της κεταμίνης».

Το δίκτυο πίσω από τον θάνατο του Πέρι

Το 2023 ένας από τους γιατρούς έμαθε ότι ο Πέρι ενδιαφέρεται να αγοράσει ναρκωτικά. Επικοινώνησε τότε με μια δεύτερη γιατρό γράφοντάς της σε μήνυμα πως «ο βλάκας ο Πέρι» είναι αποφασισμένος να ξοδέψει πολλά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός έδωσε ναρκωτικά στον ηθοποιό σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, του χορήγησε με ένεση μεγάλη δόση κεταμίνης με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να «παγώσει» από την υψηλή πίεση.

Από εκείνη την στιγμή ο γιατρός δυσκολευόταν να βρει κεταμίνη. Έτσι, ο βοηθός του άρχισε να προμηθεύεται ναρκωτικά από τους δύο μεσάζοντες.

Ο χωρίς ιατρική γνώση Ιγουαμάσα έκανε τις ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό, πολλές φορές περισσότερες από μία την ημέρα.

Αυτός ήταν που έδωσε στον Πέρι τη μοιραία δόση την ημέρα του θανάτου του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.