Θρήνος για τον 32χρονο πυροσβέστη που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι Κουρταλιώτη

Μοιραία απέβη η πεζοπορία στο Κουρταλιώτικο φαράγγι στην Κρήτη για 32χρονο πυροσβέστη.

Θρήνος για τον 32χρονο πυροσβέστη που βρέθηκε νεκρός στο φαράγγι Κουρταλιώτη

Είναι η τελευταία διαδρομή του 32χρονου Ηρακλειώτη πυροσβέστη και έμπειρου ορειβάτη στο Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Η κοινωνία του Ηρακλείου από χθες το βράδυ βυθίστηκε στο πένθος για τον αναπάντεχο χαμό του πυροσβέστη που υπηρετούσε στο Τμήμα Πληροφορικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στην Κρήτη.

Χθες το μεσημέρι ο άτυχος άνδρας μαζί με τη φίλη του ξεκίνησαν πεζοπορία στο φαράγγι. Επισκέφτηκαν τις πηγές του Κουρταλιώτικου φαραγγιού και από εκεί κατευθύνθηκαν κατά μήκος του ποταμού προς τη γέφυρα της Πρέβελης.

Η φίλη του 32χρονου πυροσβέστη προπορεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν ραντεβού σε ένα γεφυράκι, όμως ο 32χρονος δεν έφτασε ποτέ. Τραγική ειρωνεία μετά από λίγες ημέρες θα ήταν αρχηγός σε εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου στο ίδιο φαράγγι.

Η Αθηνά Κουτσανδρέου, Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου δήλωσε:

«Ήταν αρχηγός και προφανώς πήγε να δει αν τα περάσματα είναι έτσι όπως τα θυμόταν. Γλίστρησε σε πέτρα και χτύπησε το κεφάλι του. Και δεν του έτυχε σε δύσκολο σημείο, του έτυχε μάλλον σε εύκολο σημείο».

Η ώρα περνούσε, ο σύντροφός της όμως δεν ήρθε ποτέ. Ενημέρωσε τις Αρχές και στις 6 το απόγευμα στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ομάδα εθελοντών διασωστών να «χτενίζουν» την περιοχή.

Ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με τους διασώστες του ήταν τέτοια η στάση του σώματός του που έδειχνε εγκεφαλική κάκωση.

Ο άτυχος Αξιωματικός ειδικών καθηκόντων είχε μόλις έναν χρόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.