Φράγμα Αποσελέμη: Κάτω από τα 5 εκατομμύρια κυβικά το νερό

Μόλις στο 20% η πληρότητα

Φράγμα Αποσελέμη: Κάτω από τα 5 εκατομμύρια κυβικά το νερό

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί για τα αποθέματα του νερού στην Κρήτη την ώρα που εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών οι ανάγκες αυξάνονται λόγω και του μεγάλου αριθμού των τουριστών που βρίσκονται στο νησί όσο και για το πότισμα των καλλιεργειών.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, δήλωσε ότι στο τέλος της σημερινής ημέρας το νερό στον ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη θα πέσει κάτω από τα 5 εκατομμύρια κυβικά, θα έχει δηλαδή μόλις 20% πληρότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο στόχος είναι μέχρι τέλος του έτους να υπάρχει νερό για χρήση όμως αν δεν βρέξει θα γίνει αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας νερού.

Αυτή την περίοδο οι ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου που παίρνου νερό από το Φράγμα, λαμβάνουν και οι τρεις μαζί 850 κυβικά νερού την ώρα εκ των οποίων τα 2/3 διανέμονται στην ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Ο κ. Μαγκάκης επέστησε την προσοχή και τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πως ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι πιο ορατος από ποτέ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Φράγμα Πλατύ, ένα αναγκαίο όπως το χαρακτήρισε έργο, που θα πρέπει να γίνει προκειμένου να ξεδιψάσει η Μεσαρά.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.