Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φουντώνει η συζήτηση παγκοσμίως για την intersex πυγμάχο

Συνεχίζεται ο σάλος για τον αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στην Ιταλίδα και την Αλγερινή πυγμάχο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φουντώνει η συζήτηση παγκοσμίως για την intersex πυγμάχο

2 χτυπήματα, 46 δευτερόλεπτα και η κατάρρευση της Ιταλίδας πυγμάχου, ήταν αρκετά για ρίξουν τη σπίθα, που φούντωσε τη διαμάχη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πονάει η μύτη μου! Με πονάει πολύ». Αυτά ήταν τα λόγια της Ιταλίδας πυγμάχου προς τον προπονητή της. Πέφτει στα γόνατα και δακρύζει. Όχι για τον αποκλεισμό της, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την τελευταία υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα της.

Η ήττα από την Αλγερινή Ιμάνε Χαλίφ, μία γυναίκα με ανδρικά χρωμοσώματα και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με βασικό θέμα συζήτησης το εάν μπορεί μία διαφυλική αθλήτρια να συμμετέχει σε γυναικεία αγωνίσματα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένει στην απόφασή της και υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός της Αλγερινής αθλήτριας από προηγούμενες, διεθνείς διοργανώσεις αντίκειται στους κανονισμούς.

Στο ρινγκ των… social media

Η διαμάχη αστραπιαία μεταφέρεται στο ρινγκ των social media… με το hashtag στο πλευρό της Άντζελα Καρίνι να είναι πρώτο στις παγκόσμιες τάσεις.

Από τον Ίλον Μασκ μέχρι την διάσημη συγγραφέα του Χαρυ Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ, πολλοί ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν δημοσίως υπέρ της Καρίνι, αλλά και κάποιοι υπεραμύνθηκαν της απόφασης να ανταγωνίζεται γυναίκες η Κελίφ. Όπως η Ιρλανδη πυγμάχος Έιμι Μπρόντχερστ, που προ διετίας νίκησε την Αλγερινή αντίπαλό της.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία, με μία αγκαλιά παρηγοριάς προς την Καρίνι.

«Ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις Άντζελα και ξέρω ότι μια μέρα θα πάρεις αυτό που σου αξίζει με προσπάθεια και ιδρώτα. Σε έναν τελικά δίκαιο ανταγωνισμό», δήλωσε η Μελόνι.

Η ίδια η Ιταλίδα αθλήτρια, ωστόσο, μετά τις έντονες αντιδράσεις, θέλησε με συνέντευξή της σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης να ζητήσει συγγνώμη από την Κελίφ που δεν τη συνεχάρη για τη νίκη της.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.