Κρήτη – πανώλη: Από τους Παρανύμφους ξεκίνησε η θανάτωση ζώων – Η “εικόνα” από τους ελέγχους

Κρήτη – πανώλη: Από τους Παρανύμφους ξεκίνησε η θανάτωση ζώων – Η “εικόνα” από τους ελέγχους

Από την εκτροφή των αιγοπροβάτων στους Παρανύμφους ξεκίνησε σήμερα η θανάτωση των ζώων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανώλης, κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν σε ποιμνιοστάσιο του χωριού αλλά και στην Εθιά.

Σύμφωνα με την Σοφία Λαμπρινίδη, προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, που μίλησε το απόγευμα στο Ράδιο Κρήτη, αυτήν την ώρα θανατώνονται τα ζώα που ήταν με το κρούσμα στο κοπάδι των Παρανύμφων.

Όπως εξηγεί, αυτό που γίνεται τώρα είναι η θανάτωση των ζώων από το κέντρο προς την Περιφέρεια των ζωνών που έχουν οριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στις οποίες απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταφορά ζώου ακόμα και σφαγή από ιδιώτη.

Αρχικά οι έλεγχοι από τους κτηνιάτρους θα γίνει στη ζώνη των τριών χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα δέκα χιλιόμετρα. Πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση την οποία συνδράμουν κτηνίατροι από Αθήνα Κρήτη και άλλες περιοχές.

Πάντως, όπως σημειώνει η κ. Λαμπρινίδη, αυτό που μέχρι στιγμής καταγράφεται είναι ότι από την κλινική εικόνα των ζώων που έχουν ελεγχθεί μέσα στην ακτίνα της ζώνης, είναι θετικό καθώς δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο κρούσμα.ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.