Ηράκλειο: Ομάδα μεταναστών εντοπίστηκε στα νότια

Ηράκλειο: Ομάδα μεταναστών εντοπίστηκε στα νότια

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καθώς εντοπίστηκαν μετανάστες σε παραλία στα νότια του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti πρόκειται για 62 άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα και αρκετά παιδιά, που εθεάθησαν στην παραλία Ψαροχάρακο της Ψαρής Φοράδας.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, ένα ναυτικό μίλι μακριά.

Επί τόπου βρίσκονται οι Λιμενικές Αρχές, εκπρόσωποι του Δήμου Βιάννου αλλά και κάτοικοι που έσπευσαν να δώσουν νερό και τροφή στους αλλοδαπούς.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη για τους μετανάστες που εντοπίστηκαν:

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν μέχρι το βράδυ στο Ηράκλειο προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διενεργούν την προανάκριση προκειμένου να εντοπιστούν αν υπάρχουν ανάμεσά τους οι διακινητές.

Το “ευχαριστώ” του Δημάρχου Βιάννου:

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης μετά από την επιτυχημένη επιχείρηση εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς όλους όσους μετείχαν στην κινητοποίηση.

“Ο ανθρώπινος πόνος με τα όνειρα που βουλιάζουν μέσα σε μια σαπισμένη βάρκα. 70 περίπου ανθρώπινες ψυχές ζητώντας ίσως την ελπίδα για καλύτερο μέλλον βγήκαν στην παραλία Σιδωνία της Ψαρής Φοράδας. Δήμος Βιάννου, Τοπική Κοινότητα Καλαμίου, Α.Τ. Βιάννου, Λιμεναρχείο, Εθελοντές, Πολιτική Προστασία Δήμου Βιάννου και οι κάτοικοι της περιοχής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διάσωση τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνδρομή όλων που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, είπε ο κ. Μπαριτάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.