Σωματείο Μισθωτών:Εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο! Κανένας συνάδελφος μόνος!

Πέμπτη 27 Ιούνη στις 18:30
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MG Παπαδομαρκάκης, Χαριλάου Τρικούπη 13
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου, καταγγέλει την εργοδοσία της MG Παπαδομαρκάκης, που εκδικητικά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο άφησε απλήρωτο συνάδελφο μηχανικό. Συγκεκριμένα η εργοδοσία της MG Παπαδομαρκάκης δεν πλήρωσε μετά την αποχώρηση από την εταιρεία συνάδελφο μέλος του Σωματείου και εξακολουθεί να του χρωστάει δεδουλευμένα και για περίοδο που είχε κανονικά σύμβαση και για μικρή περίοδο που δούλευε μαύρα, μη διστάζοντας μάλιστα να προβεί και σε απειλές εναντίον του όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Ακόμα, χωρίς την καταβολή των ενσήμων του Μάρτη ο συνάδελφος έμεινε ανασφάλιστος, και δεν μπόρεσε να εκτελέσει ιατρικές συνταγές του προστατευόμενου 3-χρονου γιου του!

Μετά από προσπάθειες από την πλευρά του Σωματείου για να διευθετηθεί η οφειλή προς τον συνάδελφο, και αφού πέρασε η 1η Μάη που αποτελούσε τελευταία διορία για την καταβολή του δώρου Πάσχα, πράγμα που σημαίνει αυτόματα παράβαση του νόμου από την εργοδοτική πλευρά, το Σωματείο μας προχώρησε σε καταγγελία από κοινού με τον συνάδελφο στη Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία όρισε διενέργεια εργατικής διαφοράς την Τρίτη 2 Ιούλη στις 9:30πμ. Μάλιστα μετά την καταγγελία, η πλευρά της εργοδοσίας αποδέχτηκε τις οφειλές της αλλά εξακολουθεί να αρνείται να τις καταβάλει παρά την αρχική δέσμευσή της εμπαίζοντας το συνάδελφο και το σωματείο.

Μάλιστα οι καταγγελίες προς το Σωματείο για διάφορες παραβάσεις των εργοδοτών έχουν πυκνώσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχουν πάρει άερα στα πανιά τους καθώς κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων, έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία με όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που τους εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη και μαζί ένα οπλοστάσιο που τους δίνει την δυνατότητα να ξεσαλώνουν απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτή είναι «η δίκαιη ανάπτυξη» η ευημερία που δήθεν φέρνουν τα μεγάλα τεχνικά έργα στην Κρήτη, το «Ταμείο Ανάκαμψης» και η «Πράσινη Μετάβαση». Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα όλο και πιο καθαρά πως αν δεν αγωνιστούμε όχι απλά για τα δεδουλευμένα μας αλλά για μεγάλες αυξήσεις και δραστικά βελιτωμένους όρους δουλειάς που εξασφαλίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διεκδικούμε τα πράγματα ολο και θα χειροτερεύουν.

Ωστόσο ξέρουμε καλά ποια είναι η δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα! Τα τελευταία χρόνια και όλο πιο έντονα το τελευταίο διάστημα το σωματείο μας ήρθε αντιμέτωπο με αντίστοιχες περιπτώσεις και βγήκαμε νικητές! Με τη συλλογική συμβολή όλων, με τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων! Οι εργαζόμενοι έχουμε ένα ισχυρό όπλο! Τον συλλογικό αγώνα και την ταξική αλληλεγγύη! Τα σωματεία τους και τις διεκδικήσεις τους! Που σε πείσμα πολλών πρόθυμων απολογητών του συστήματος έχουν αποδείξει δεκάδες φορές πως μόνο ο μαζικός οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα ώστε να απαντήσουμε στην κάθε λογής επίθεση, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να ζήσουμε καλύτερα. Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το σωματείο μας! Δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη του σωματείου να αναλάβουν δρασή! Να πάρουν θάρρος και να καταγγείλουν στο σωματείο μας κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε μη καταβολή δεδουλευμένων, κάθε απειλή ή απόπειρα περιορισμού εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα οργανώνουμε περιοδείες σε εργασιακούς χώρους συναδέλφων ώστε να μπορούν όλοι οι μισθωτοί ή με μπλοκάκι μηχανικοί και τεχνικοί να έχουν αποκούμπι το σωματείο που μάχεται και κερδίζει συλλογικά και οργανωμένα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία! Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο, που ουσιαστικά θα στέλνει μήνυμα προς κάθε εργοδότη «να μαζευτεί», να μην τολμήσει να καταπατά τα εργασιακά δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αυτά που μας αξίζουν! Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και για υπογραφή ΣΣΕ.
Αυτές οι συμπεριφορές της εργοδοτικής πλευράς ξεκινάνε από το ότι νιώθουν πως κάνουν κουμάντο, πως έχουν το κράτους τους και τις ενώσεις τους και νιώθουν σιγουριά. Η γνώση μας πως είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου είναι αυτή που μας ανεβάζει τις απαιτήσεις και μας κάνει να μην συμβιβαζόμαστε με τα λίγα. Γιατί όσο δεν υπάρχει μία συλλογική σύμβαση εργασίας να αποτελεί βάση και ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους, τόσο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες υποθέσεις.

Γι’ αυτό ταυτόχρονα παλεύουμε για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς, όπως ήδη καταφέρνουν και πετυχαίνουν συνάδελφοι μέλη του σωματείου σε κατασκευαστικές, ενώ ταυτόχρονα παλεύουμε για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας κατοχυρώνοντας θεσμικούς όρους και ουσιαστικές αυξήσεις, 5ήμερο -7ωρο -35ωρο, κανονικές προσλήψεις με κατάργηση του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.

Όλοι την Πέμπτη 27 Ιούνη στις 18:30 στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MG Παπαδομαρκάκης, Χαριλάου Τρικούπη 13
• Να πληρωθεί εδώ και τώρα ο συνάδελφος τα δεδουλευμένα του!
• Να αποκατασταθεί η ασφαλιστική του εικόνα στον ΕΦΚΑ!
• Καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος, καμία εργαζόμενη μόνη!
Καλούμε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να στηρίξουν τον αγώνα μας και να δείξουν έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα αλληλεγγύης-καταγγελίας των αντεργατικών πρακτικών της εταιρείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.