Στο τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το Δικταίο Άντρο για τα έργα προσβασιμότητας

Στο τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το Δικταίο Άντρο για τα έργα προσβασιμότητας

Τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της “Βελτίωσης της Προσβασιμότητας και Αναβάθμισης των Υποδομών” στο σπήλαιο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το συνολικό έργο ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ τον Απρίλιο υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για το Υποέργο 3 που αφορά στις «Εργασίες στερέωσης βραχωδών πρανών Δικταίου Άντρου» με προϋπολογισμό 1.370.200,00 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες εντός του σπηλαίου, αλλά και στο εξωτερικό πρανές του. Η  συνολική  προθεσμία  εκτέλεσης  του έργου ορίζεται  σε  έντεκα μήνες, κατά συνέπεια θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των έργων, στα οποία περιλαμβάνεται η εγκατάσταση τελεφερίκ, το σπήλαιο θα παραμένει κλειστό όλο το 2025. Όλα το έργο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ανάκαμψης.

Στο τέλος της θερινής σεζόν θα κλείσει το Δικταίο Άντρο για τα έργα προσβασιμότητας

“Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εργασιών δεν αφήνουν περιθώρια καθυστέρησης ή διακοπής των εργασιών” δήλωσε στην ΕΡΤ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που βρέθηκε σήμερα στο Οροπέδιο Λασιθίου, συμμετέχοντας σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλακη, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και επαγγελματίες της περιοχής. Η κ Μενδώνη ανέφερε ότι, μετά την ολοκλήρωση των έργων, το σπήλαιο του Δικταίου Άντρου θα αποκτήσει παγκόσμια φήμη, γιατί θα είναι από τα πρώτα σπήλαια στον κόσμο που θα είναι προσβάσιμα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Προβληματισμό, από την πλευρά τους, εξέφρασαν στην ΕΡΤ οι επαγγελματίες της περιοχής για το κλείσιμο του σπηλαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025, ζητώντας την παρέμβαση του Yπουργείου Oικονομικών, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς, όπως υποστήριξαν, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή εάν δεν στηριχτούν οι επιχειρήσεις τους. Όλοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι στηρίζουν την υλοποίηση του έργου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.