Ενισχυμένη αντιπλημμυρική θωράκισης της περιοχής
Σύσκεψη του ΥπΑΑΤ στο Καστέλι με τον Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου για την πορεία των έργων
Στην καθοριστική συμβολή που θα έχει ο νέος διεθνής αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στη σύσκεψη που είχε στο Καστέλι, με τον δήμαρχο Μινώα – Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον συντονιστή έργου της ΤΕΡΝΑ Γιάννη Σμαραγδάκη, τον Μίλτο Γκουζούρη CEO της HVA International και παρουσία αντιδημάρχων του δήμου Μινώα Πεδιάδας.
«Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, είναι ένα σημαντικό έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο ΥπΑΑΤ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με τη κατασκευή των αναγκαίων έργων, με δεδομένη την προϊστορία της περιοχής.
Ο συντονιστής του έργου ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόοδο των εργασιών του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, που θα γίνει στο Καστέλι, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνολικά περίπου στο 30%, με στόχο να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2027.
Το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να εξυπηρετεί σε βάθος 30ετίας έως 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Μετά την επίσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Ενημερωθήκαμε από τους υπευθύνους της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία του έργου αφενός , αλλά αυτό που μας ενδιέφερε και επιμείναμε είναι ποια είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νέου αεροδρομίου, αλλά κα συνολικότερα της ευρύτερης περιοχής με τη λειτουργία αυτού του μεγάλου και αναπτυξιακού έργου του τόπου μας. Ειδικά δε, ξέροντας ότι έχει μια προϊστορία με πλημμυρικά φαινόμενα.
Έχουμε ήδη συντονίσει τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από πλευράς υποδομών, αλλά κα από πλευράς κατασκευάστριας εταιρείας και έχει ενημερωθεί και η ΗVΑ, η εταιρεία η οποία εκπονεί το master plan, σε συνεννόηση βέβαια με την Περιφέρεια Κρήτης και το ΥΠΑΑΤ.
Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε με προοπτική και να μη τρέχουμε εκ των υστέρων να μπαλώνουμε και να γιατρεύουμε πληγές.
Το νερό και η κλιματική κρίση πλέον συνδέονται. Σε ό,τι αφορά το νερό οφείλουμε να το προσέχουμε και να το σεβόμαστε. Σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας γιατί δεν κάνει αστεία».
Τα σχόλια είναι κλειστά.